Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Praca w wakacje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam 17 lat i na wakacje chętnie udał bym się do jakiejś pracy. Najprawdopodobniej jakaś budowa, ale jak macie jakieś propozycje to chętnie(nie mam zamiaru zapierdzielać z miotłą i sprzątać nie wiadomo czego także jakieś sprzątanie odpada). Jeśli ktoś z was pracował to jaka stawka/h? Domyślam się, że gówniarza będą próbowali dymać na kase więc wolę spytać na jaką stawkę mogę sobie pozwolić. Nie dostanę pewnie tylko co normalny pracownik, ale nie mam zamiaru pracować też za darmo.

Opublikowano

Żadna praca nie hańbi. A ktoś w rodzinie nie potrzebuje pomocy? W gospodarce (miotły tam nie dostaniesz, prędzej widły :D ) Tak to ciężko bo wiesz, że każdy mógłby Cię wy**ujać i mimo iż zapierdzielałeś to on Ci nie da kasy bo "Jaka umowa?". Dlatego opcja w rodzinie chyba jest najodpowiedniejsza bo jednak rodzina pewniejsza jest ;) 

A tak to gospodarstwo, zbieranie pomidorów czy innych warzywek / owocków, na budowie 17 latka to ciężko by było.

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

za sprzątanie na budowie dostaniesz więcej niż raki po studiach gdzieś w jakimś biurze.

na start jest 10h dla takich łebków jak ty, a dla ziomków którzy mają już jakieś 20+ lat i chcą pracować na budowie stawka jest nawet w warszawie 14zł/1h

budowa to najlepsza praca dla chłopaków i niech się nikt nie kłóci, bo mając mature czy studia nawet nigdzie więcej nie zarobisz jak nie na budowie.

Opublikowano

Mcdonald 12zl\h

K***a, tam jest taki syf, że nawet nie warto wychodzić z domu + stawka nie za wysoka? :)

Stawka jest zależna od miasta.

Popytaj osób z rodziny, może ktoś ma własną działalność i potrzebowałby pomocy?

Opublikowano

chętnie udał bym się do jakiejś pracy. (nie mam zamiaru zapierdzielać z miotłą i sprzątać nie wiadomo czego także jakieś sprzątanie odpada). 

No to chcesz iść do pracy, czy nie? 

Siedząc na dupie bez jakiegokolwiek doświadczenia (może nawet z obiema lewymi rękoma), mając 17 lat to możesz jedynie lody robić i liczyć, że ktoś Cie nie wydyma. 

Mcdonald 12zl\h

K***a, tam jest taki syf, że nawet nie warto wychodzić z domu + stawka nie za wysoka? :)

Z cyklu "W dupie byłem, gówno słyszałem" 

W miejscowości w której pracowałem, na początek dostałem 10zł/h (pierwsza robota), po okresie próbnym stojąc na kasie dali mi 11zł/h, żeby nie dostać pierdolca zgłosiłem się żeby robić rozładunki podbli o zetę. Pracując na 3/4 etatu miałem trochę ponad minimalną. A było to już kilka lat temu...

Osobiście poszukałbym pracy jako tzw. "Pomocnik gospodarczy" 

Jest to praca w zależności od filmy, ja ostatnio dorwałem coś takiego w firmie transportowej, i praca zależała od dnia, tutaj zmień koło, klocki hamulcowe, umyj tira, ogarnij to i tamto. Sporo fajnego można było się nauczyć, ale praca ciężka... 

No i na koniec powiem Ci tak. 

W wieku 17 lat, roboty dobrze płatnej nie znajdziesz i nie oszukuj się, że będzie inaczej (jeśli będzie, to gratuluje, zostań w niej i nie wybrzydzaj), potrzebujesz hajsu, a wakacje trwają tylko 2 miesiące, nikt o zdrowych zmysłach nie zatrudni Cie, bo zanim nauczysz się co jak się robi, to będzie połowa wakacji. Jak myślisz? dlaczego okres próbny trwa 3 miesiące? Bo po tym okresie jesteś już odpowiedzialny za to co robisz. 

­

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Budowa najlepszy wybór, ja np: idę do osoby, która posiada tytoń i potrzebuje osób do pracy(10zł/h jak dla mnie dużo),też mam 17 lat. Radzę coś poszukać w okolicy, porozmawiać z kumplami a na pewno coś się znajdzie.

Opublikowano

za małolata pamiętam jak chodziło się zbierać truskawki i płacili 3 zł od kobiałki o ile się nie myle :)

praca oplacalna ponieważ w przeliczeniu to na 1h masz 20zł około

a przy okazji można się nawpierdalać :D

Opublikowano

Pytaj na złomie czy nie potrzebują kogoś,ja tak zrobiłem i 3 lata niedługo miną..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngLenartowy chcę, ale przy moim wzroście(~196) jakbym pół dnia się nachylał nad miotłą czy odkurzaczem to bym chyba wykitował :) A hajs mi w tym roku nie potrzebny. Za rok 18 więc by się przydało zrobić prawko i kupić jakąś furę na początek. Sam na wszystko pewnie nie zarobię, ale zawsze można się dorzucić. Właśnie jakbym szukał czegoś to coś w stylu pomocnika, przecież nikt nie postawi gówniarza na rusztowaniu żeby ściany stawiał . Przeglądałem oferty pracy z "mojego" miasta i ludzie szukają też pomocników do stolarni więc się spróbuję załapać jak będzie coś na lipiec/sierpień.

W rodzinie nikt firmy nie ma, gospodarstwa też brak :)

MC odpada bo sam zapach mnie odrzuca jak tam wejdę na kilka minut.

Dzięki za propozycje :)

Opublikowano

budowa to najlepsza praca dla chłopaków i niech się nikt nie kłóci, bo mając mature czy studia nawet nigdzie więcej nie zarobisz jak nie na budowie.

.

Radzę poczytać o zarobkach i modelu pracy w IT i dopiero wysuwać takie wnioski. Ba! Coraz częściej studia nie są Ci potrzebne bo liczą sie głównie umiejętności a nie papierek.

Do autora:

A jakie masz zainteresowania? Może pod tym kątem spróbuj coś znaleźć? Dobra opcja jest tez staż, może nie jest to pełno etatowa praca z wynagrodzeniem ok. 2k, ale pozwoli Ci to zdobyć doświadczenie i rekomendacje cobw przyszłości poskutkuje łatwiejszym znalezieniem normalnej pracy. Ale to zależy od tego co lubisz robić.

Opublikowano

.

Radzę poczytać o zarobkach i modelu pracy w IT i dopiero wysuwać takie wnioski. Ba! Coraz częściej studia nie są Ci potrzebne bo liczą sie głównie umiejętności a nie papierek.

Do autora:

A jakie masz zainteresowania? Może pod tym kątem spróbuj coś znaleźć? Dobra opcja jest tez staż, może nie jest to pełno etatowa praca z wynagrodzeniem ok. 2k, ale pozwoli Ci to zdobyć doświadczenie i rekomendacje cobw przyszłości poskutkuje łatwiejszym znalezieniem normalnej pracy. Ale to zależy od tego co lubisz robić.

IT tak, ale reszta prac to gówno w porównaniu do budowy, ale do IT trzeba mieć umiejętności, które posiada raczej kilka % populacji, a do budowy nie potrzeba nic i 99% chłopaków moze iść.

Opublikowano

Na zmywaku 10/h, praca głównie na ślubach. Roboty dużo ale kasy również.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...