Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Szukam programu do czyszczenia komputera

Mauurycy

Pytanie

Opublikowano

Witam
Szukam jakiegoś dobrego programu do wyczyszczenia komputera, który wywali mi z kompa wszystkie martwe/puste/niepotrzebne pliki i pozostałości po nie całkiem usuniętych grach/aplikacjach/plikach (również z rejestru)
Coś ala CleanUP w avast
jedynymi zastrzeżeniami:

- nie chce CCleaner bo jest słaby pod tym względem

- nie chce programu który mi wyjebie jakieś moje pliki itp.

- nie chce programu w którym podstawowe funkcje są płatne(bo to bez sensu)

- program ma być aktywny(stale aktualizowany i modernizowany)

- i nie chce programów które czyszczą pełne aktywności na komputerze [(np. "PrivaZer") Bo nie o to mi się rozchodzi]

Myślałem nad "iobit", "glary utilities" ale nie mam zbytnio dużo opinii o nich :/

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.Dlaczego dałeś przykład Gamebosterów ? skoro ja nie mam problemów z moim sprzętem/grami że wolno chodzą itp. prostu chce wyczyścić swój komputer ze śmieci(Tak wiem można format zrobić, ale narazie nie mam jak go zrobić)

2.serio nie ma nic takiego co może mi pomóc wyczyścić kompa z pustych folderów/pozostałości po jakiś aplikacjach i śmieci z kompa? ;o

Opublikowano

Przecież ci podał a ty masz to w dupie albo ci się nie podoba.  Na jakiej podstawie twierdzisz ze są złe skoro to dedykowane programy tylko do konkretnej czynności dokładnie takiej jak chcesz.

Nie ma uniwersalnego programu co robi cuda, każdy program można sobie dostosować, akurat to co chcesz robi ccleaner ale jak widać nie potrafisz właściwie go użyć i skonfigurować. 

Gamebostery nie czyszczą systemu służą do jego optymalizacji więc nie tędy droga.

Plików śmieci zgromadzonych gdziekolwiek żaden program nie czyści, programy dostosowane są do usuwania śmieci z profili użytkownika i katalogów systemowych.

Większość śmieci na dysku w każdym innym katalogu niż systemowy trzeba sobie czyścić samemu bo programy wyszukują piki standardowe "śmieci" i nie ruszają plików użytkownika. No chyba że w miarę zdolny użytkownik potrafi sam dodatkowo skonfigurować opcje szukania i dodać inne typowe pliki śmieci. 

Tak przy okazji, używanie dziesiątków programów nawet do testów na swoim systemie, robiących dokładnie to samo tylko każdy inaczej powoduje większy rozpierdol niż użycie kilku programów i każdy robiący co innego.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...