Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wolniejszy internet na dwóch laptopach

SirSligo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie bardzo serdecznie !
Może wydawać się wam wszystkim, że ten temat nie dotyczy League of Legends, lecz przeciwnie - ponieważ nie mogę normalnie grać w lol'a :D

Przechodząc do całego sedna problemu
Otóż posiadam dwa laptopy - Packard Bell oraz Lenovo. Lenovo używa mój brat, zaś ja- Packard Bell. Gdy sam jestem podłączony do Wi-Fi League of Legends normalnie mi działa i nie mam żadnych wzrostów pingów ( stały ping 60-70). Lecz gdy oba laptopy są uruchomione i użytkują z łącza internetowego - ku mojemu zdziwieniu ukazuje się dość duży ping, bo nawet do 300, ale problem jest wtedy gdy na Lenovo jest przeładowywana jakaś strona - wtedy muli internet najbardziej.
Jakie może być rozwiązanie tego problemu?

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

to podłącz sobie przez kabel a brat niech przez wifi gra.Podłącz przez kabel i daj ss ze speedtesta bo zależy też jaki masz internet.Bo możesz mieć ustawioną opcję np. max może podłączyć się do wifi 4 urządzenia i dla każdego ograniczona ilość prędkości np. masz 20mb/s to każdy będzie mieć max 5mb/s

Wy gracie we 2 więc moc rozkłada się na 2 chyba że jeszcze ktoś korzysta z internetu w domu.

Opublikowano

Podaj parametry swojego łącza internetowego, model routera/modemu i sprawdź zużycie łącza na laptopie, który powoduje wzrost pingu.

Opublikowano

To jest normalne,nie ma co sie dziwic.

Sprobuj polaczyc sie po kablu do neta.

To nie jest normalnie, ponieważ  w sumie mam 3 komputery w domu - dwa laptopy i stacjonarny, który też korzysta z Wi-Fi ( kupiłem antenę Wi-Fi pod usb i funkcjonuje prawidłowo) i otóż gdy brat korzysta ze stacjonarnego komputera a ja gram na laptopie nie dzieje się owa sytuacja - Wszystko jest w normie, lecz ten problem ponawia się gdy korzysta się z dwóch laptopów

Modem: Huawei E3276

Router: EDIMAX LT-6408n

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

Możliwe że router gryzie się z waszymi kartami sieciowymi, u mnie dla przykładu gdy siedze na telefonie/tablecie na wi-fi to prędkość mam koło 15-50mb/s(tak, duży rozrzut), na kablu mam 309mb/s(w umowie mam internet 300mb), spróbuj po kablu, ewentualnie sprawdz inny router/dokup kartę sieciową na usb. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...