Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który telefon wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam na oku 3 telefony, najczęściej na nim będę używał facebook, instagram, messenger, snapchat, zależy mi na przyzwoitej jakości zdjęć, dobrej jakości muzyki. Co z tych 3 wybrać ? A może odpuścić sobie te co wymieniłem i kupić coś innego? Czekam na twoją propozycję i opinię. :)

huawei p8

huawei p8 lite

iphone 5s

<p>.

Opublikowano

iphone dobry, p8 też

ogólnie zależy jaki system wolisz, bo jak wyżej napisałem oba są ok

Opublikowano

Wcześniej miałem styczność z ''Androidem'' ale nie zadowalało mnie jego działanie zacinał się mulił, teraz przerzuciłem się na windows phone, z firmą ''Apple'' nie miałem styczności 

<p>.

Opublikowano

Cześć, a ja mam na oku to, że na tym forum jest taki dział o nazwie Elektronika - Urządzenia przenośne. Więc jeśli umiesz czytać, proszę tam załóż temat, bo tutaj są ludzie którzy praktycznie nie mają pojęcia o wyborze telefonów. A co do tematu - z tych trzech P8. iPhone 4 cale, jeśli chcesz zasłaniać telefon całą ręką to ten telefon jest idealny dla ciebie! A do wyboru masz tylko te trzy czy masz ustalony jakiś budżet?

Opublikowano

jak telefon to tylko iphone

Dlaczego tylko iPhone? Są różne marki godne polecenia. Ale oczywiście nie mówię, że te najnowsze iP są złe, wręcz przeciwnie. Lecz dla takiego użytkownika jak ja ten system jest bardzo ograniczony.

Opublikowano

@androidfanboy Nie no raczej nie ma ręki niedźwiedzia :^)

Polecę Ci 5s(sam go ma i nie zamula od prawie 2 lat :^)), ponieważ jest najlepszy z tych co wymieniłeś. P8 miałem i pod 2 miesiącach zmieniłem, bo zamulał etc.

tumblr_ok78drcWS41vehwx3o1_500.gif

Opublikowano

Normalne że Iphone>android więc bierz 5s

Wtf nie rozumiem was ludzie. A może uzasadnij dlaczego iPhone>android? A tak w ogóle, to teraz porównałeś telefon z systemem, a nie system z systemem czy telefon z telefonem, więc chyba sam nie masz pojęcia o swojej ulubionej marce :P

topic Do takiego budżetu jak te modele które podałeś, to ja ci polecę Nexus 5X. Świetny telefon z czystym i zawsze najnowszym robotem, dodatkowo wsparcie od developerów takie że hoho :)

Opublikowano

Wtf nie rozumiem was ludzie. A może uzasadnij dlaczego iPhone>android? A tak w ogóle, to teraz porównałeś telefon z systemem, a nie system z systemem czy telefon z telefonem, więc chyba sam nie masz pojęcia o swojej ulubionej marce :P

topic Do takiego budżetu jak te modele które podałeś, to ja ci polecę Nexus 5X. Świetny telefon z czystym i zawsze najnowszym robotem, dodatkowo wsparcie od developerów takie że hoho :)

Chyba każdy głupi wie że iphone to znaczy ios i potrafi się domyślic :P ?

Wiele można wymieniać w czym lepszy jest od andka min. nie zawiesza się cały czas i nie wywala errorów a app store w iosie jest 2x lepszy i większy od androida

Wiem co mówię bo miałem oba telefony z róznymi systemami ale to już zależy od osoby kto co woli :P

Qoh6Zye.gif?1

Opublikowano

Chyba każdy głupi wie że iphone to znaczy ios i potrafi się domyślic :P ?

Wiele można wymieniać w czym lepszy jest od andka min. nie zawiesza się cały czas i nie wywala errorów a app store w iosie jest 2x lepszy i większy od androida

Wiem co mówię bo miałem oba telefony z róznymi systemami ale to już zależy od osoby kto co woli :P

App store lepszy i większy? Ty głupi czy udajesz? Szkoda, że androida mam już długo i nigdy krytycznego erroru mi nie wyświetliło. ,,Wiele można wymieniać, w czym android jest lepszy od iOSa". A tak w ogóle, ostatnio był update dla iOSa i ci, którzy mieli nieoryginalne części z nie certyfikowanego sklepu z iPhonea mieli deskę do krojenia :P

Opublikowano

Nadałem warny za odpowiedzi bez uzasadnienia, więc pilnujcie się.

Od razu odpada P8 Lite - nie dorasta do pięt reszcie tych telefonów.

Po pierwsze Huawei P8 jest o dwa lata młodszy niż iPhone 5s, produkt Apple'a nie będzie zatem posiadał długiego okresu wsparcia. iPhone ma 4 calowy ekran o beznadziejnej rozdzielczości, a Huawei 5.2 calowy o FullHD. Dodatkowo P8 ma 2 GB RAMu więcej. 

Według mnie nie ma co brać starocia, wybierz coś nowego, czyli Huawei'a P8.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Bierz Huawei P8. Fon posiada porządny aparat (13 megapikseli), więc nie będzie problemu z fotkami. Muzykę też da się na nim spokojnie posłuchać, sam często z tej opcji korzystam. P8 powinna w tym roku dostać aktualizację do androida 6.0, więc nadal jest supportowana w jakimś stopniu przez  producenta.

"Let them fight."

1eJyg6V.jpg

Opublikowano

Bierz Huawei P8. Fon posiada porządny aparat (13 megapikseli), więc nie będzie problemu z fotkami. Muzykę też da się na nim spokojnie posłuchać, sam często z tej opcji korzystam. P8 powinna w tym roku dostać aktualizację do androida 6.0, więc nadal jest supportowana w jakimś stopniu przez  producenta.

Od kiedy to megapiksele wpływają na jakość aparatu?

Opublikowano

Od kiedy to megapiksele wpływają na jakość aparatu?

W teorii to po prostu wielkość robionych zdjęć, ale na dużym obrazie zauważysz więcej szczegółów ;)

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Megapiksele w małym stopniu wpływają na jakość zdjęć, np. aparat z 12,3 mp w n5x ma o wiele lepsze zdjęcia niż aparat w a5 2016 z 13mp. Jest to spowodowane m.in że Nexus ma większe piksele. 

Opublikowano

Jeśli lubisz "jabłuszko" to iPhone

Jeśli androida to Huawei P8,

Ja bym wybrał P8

Pozdrawiam Anverek

A co to w ogóle za odpowiedź? Jakby wolał ,,jabłuszko" to by nie pisał tego tematu.

Opublikowano

Podaj budżet, nie rozumiem trochę dlaczego wybrałeś te smartfony. P8 i iphone bardzo się różnią np. wielkością. Myślę że w takim przedziale cenowym jak te wyżej wymienione znajdziesz lepsze smartfony, które odpowiadają twoim wymaganiom. np. o LG G4.

Pszerfa.          i'm back

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...