Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tutorial] Skille Z Roku 2007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w moim tutorialu. Dużo osób pakuje całe PC z metka 2007 do nowszego, co powoduje, że potem nie widzą stalek, hwangów itd. lecz w zamian broń wbitą w ziemię, która nie przemieszcza się. Pokażę wam co zrobić, aby mieć tylko skille, a nie różnego typu błędy oraz braki, jakie były w roku 2007.

Wstęp

Ja nie podaję wam plików z metka 2007, ponieważ nie posiadam zbyt dobrego uploadu - zrobienie skana i zuploadowanie pliku zajęło by bardzo dużo czasu. Z tego tematu możecie pobrać metka:

To jest ukryta treść, proszę

Podziękuj MrMiśkowi: add.png to cię nic nie kosztuje. A więc pobieracie metka i instalujecie go.

Następnie przydadzą się pliki z tego tematu:

To jest ukryta treść, proszę

Podziękuj napkowi: add.png

Oto lista rzeczy które musicie pobrać z tego tematu:

-Metin2 File Extractor;

-Metin2 File Archiver

Z file extractorem postępujecie tak (cytat z tematu by napek):

6. Sciagamy Metin2 File Extractor wypakowujemy go do C:\D&S\Nasza Nazwa\

UWAGA! Żeby File Extractor chodzil potrzebny będzie Net.Freamwork

Zmieniamy nazwy plikow „Metin2FileExtractor” i „main” na „Fe”

Co z file archiverem potem.

Wypakowywanie, przenoszenie, zapisywanie zmian

Na początek wypakowujemy plik PC z zainstalowanego metina 2007r. Oto wideo poradnik wykonany przeze mnie. Rozwiń spoiler aby go obejrzeć!

Wchodzimy w folder output i nazwę folderu "ymir work" zmieniamy na inną, np. aby nam się nie mieszało nazwijmy go "ymir work 2007". Potwierdzacie zmianę nazwy.

Teraz wypakowujemy plik PC z naszego metina, na którym gramy, np. 2008. Postępujemy według poradnika wyżej, lecz nie zmieniamy tym razem nazwy utworzonego folderu.

Teraz najbardziej czasochłonna część zmiany kolorów skilli, a więc zaczynajmy. Wchodzimy w nasz folder "ymir work 2007", następnie pc, warrior. Stąd kopiujemy folder effect, cofamy się do folderu output, wchodzimy do folderu "ymir work", następnie pc, warrior i tam wklejamy nasz folder effect, potwierdzamy podmianę.

Teraz znowu powracamy do "ymir work 2007", pc, lecz tym razem nie warrior, lecz np. assassin, stamtąd kopiujemy effect, wracamy się do lokalizacji .../ymir work/pc teraz wybieramy assassin i tam wklejamy i akceptujemy podmianę folderu effect.

Tak robimy ze wszystkimi klasami. Teraz mamy dwie postacie, wojownik - folder warrior, ninje - folder assassin. Teraz łatwo się domyślić, że folder sura odpowiada za postać surę, a postać shaman za postać szamana. A więc podmieniacie foldery z effect z folderu sura z ymir work 2007 do ymir work sura i to samo z folderami shaman. Chyba rozumiecie? :)

Teraz już mamy podmienione skille, wszystko mamy zapisane. Gratuluję, został jeszcze jeden etap, przejdźmy do niego.

Pakowanie pliku oraz wklejanie do gry

Teraz potrzebny jest nam program file archiver, o którym mówiłem na początku tutoriala. Oto wycinek z poradnika napka co należy zrobić z tym programem.

8. Teraz Sciagamy Metin2 File Archiver wypakowujemy go do C:\D&S\Nasza Nazwa\

Teraz postępujemy według mojego wideo poradnika, tak jak wyżej, otwieramy spoiler i oglądamy.

Nie zapomnij pobrać pakerów z opisu!

Gratuluję, twoje pliki zostały spakowane.

Teraz wystarczy pliki PC.epk i PC.eix przenieść do folderu pack w metinie na którym gramy. Jeśli jest to metin2 PL to wymagane jest obejście.

Miłej gry ze skillami 2007, bez błędów, bez braków.

Pozdrawiam

RaZoRPL

Opublikowano

Wydaje mi sie ze to juz gdzies widzialem na MPCFORUM... jakies pare miesiecy temu.

Andrzejt17 Zbiera + a ja zbieram --:)

Więc PROSZE O -- ;]

Opublikowano

Wydaje mi sie ze to juz gdzies widzialem na MPCFORUM... jakies pare miesiecy temu.

Moze podasz link ? a nie piszesz bezsensowne posty ;)

report za spam ;)

Opublikowano

3xUp data rejestracji 24-maj 10 to nie wiem jak mogłes widzieć tutka... A ogólnie thx za tutka zaraz się pobawie

Jeżeli komuś pomogłem to proszę o plusa:)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a co z skillami 4 klasy na metku 2007 byly tylko 3 klasy postaci ?? 

Wiem kto jest swój, a kto zwykły pedał
Intel Xeon E5 1650 v2 16GB Ram 1 TB SSD 2x D500 3GB

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...