Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z fpsami

karolezeczek3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam problem z fpsami w grze hurtworld, tzn podczas grania jest spoko 30-40 czasem spadnie do 20 ale gdy pojawi się jakiś gracz w pobliżu mnie nagle gra się freezuje, jest może jakiś plik, w którym znajdują się ustawienia gry hurtworld? chciałbym zmniejszyć jeszcze rozdzielczość oraz zmniejszyć HUD ponieważ twórcy mimo iż dali możliwość ustawienia 1024*ileś tam nawet nie pamiętam to i tak hud na siebie nachodzi, jeżeli znacie jakiś lepszy sposób na poradzenie sobie z tym problemem również będę szczęśliwy 

Spec Komputera:

Intel Core 2 duo 2.53Ghz

Ram 2 GB

ATI Radeon HD4550 (1 GB)

Sterowniki wszystkie aktualne, w Catylyst Control Center ustawione na maksymalną wydajność

Niedługo będę kupować nowy komputer ale zanim to nastąpi chciałbym grać sobie w hurtworld, da się jakoś uratować ? czy muszę się męczyć na lagach?

Opublikowano

Komputerek do najszybszych nie należy, a próbowałeś ustawić w opcjach zmienić "maksymalne obciążenie GPU" na unlimited. Bo wiem, że kilku osobom to pomogło.

Opublikowano

Tak trudno przeczytac wymagania minimalne? jak masz 2gb ramu a minimalne to 4gb to dziwne ze masz lagi :/

• System operacyjny: Windows XP 64 
  • Procesor: 2 GHz 
  • Pamięć: 4 GB RAM 
  • Karta graficzna: GeForce 460/Radeon HD 5850/Intel HD 4600 with at least 1024 MB video RAM 
  • DirectX: Wersja 9.0c 
  • Miejsce na dysku: 2 GB dostępnej przestrzeni

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...