Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy wymienię w laptopie AMD na i5?

Venox123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam   mam pytanie posiadam  laptopa    firmy   HP   chciał bym  wymienic procesor  na  i  core   5  lecz mam małe  watpliwosci  czy bedzie  wszystko działac   dobrze  czy  da sie wymienic   procesor w tym laptopie  moj  laptop  to   HP 15-P015SW

procesor to   AMD A8-6410  2.00GHz   wiec prosze  o  odpiwiedzi  czy  procesor   jest  wbudowany w płyte  główna   czy  nie   i   czy  wymiana   jego   na   i core   5   bedzie  pomyslna  prosze  o  odpowiedz   z góry  wielkie dzieki   

Opublikowano

Szczerze... Jeżeli chcesz wrzucić I5 do laptopa przystosowanego do bycia grzałką w piekarniku... To musiałbyś kupić nowy laptop, z i5 na pokładzie.

Nie no. Serio. 

Tak samo jak oski... Jak ty chciałbyś to zrobić?

#teams4bal

Opublikowano

Można wymienić procesor, o ile nie jest on już przylutowany na stałe do płyty głównej. Dodatkowo jest możliwość, że nie będzie on działał. Co do twojego obecnego procesora, to raczej nie wymienisz go na nic mocniejszego ze względu na socket.

Opublikowano

okej   wielkie dzieki   za  odpowiedzi  jednak macie   racje    nie  ma sensu   co sie  bawić   lepiej  zainwestować   w coś   lepszego   tym  bardziej ze  w tym  laptopie  chłodzenie  jest bardzo  słabe  wiec  nie wiem  czy  by  i 5 sie  nie  spalił  

tylko ciekawe   czy  moja  płyta      głóna  przyjeła   by    ten procesor 

Opublikowano

Zmiany/dodawanie/czyszczenie/naprawa laptopa = gówno.

Już doprawdy lepiej jest kupić ten komputer gdzie jest trochę wolnej przestrzeni niż laptop gdzie wszystko jest pozlepiane.

pyhvh7E.png

Opublikowano

okej   wielkie dzieki   za  odpowiedzi  jednak macie   racje    nie  ma sensu   co sie  bawić   lepiej  zainwestować   w coś   lepszego   tym  bardziej ze  w tym  laptopie  chłodzenie  jest bardzo  słabe  wiec  nie wiem  czy  by  i 5 sie  nie  spalił  

tylko ciekawe   czy  moja  płyta      głóna  przyjeła   by    ten procesor 

Nie umieścisz w tym laptopie intela, ze względu na piny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...