Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] SeripSMS - plugin na sklep sms

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[seripSMS]

Dość fajną sprawą jest to, że sam decydujesz jaka ma być komenda od kupna danego pakietu, a wszystko to jest ładne pokazane w inventory, żeby gracz nie miał problemu z kupnem.​

Jeżeli chcemy ujżeć liste pakietów, usług czy jak to tam sobie nazwiemy należy wpisać komendę '/sms' i wyskoczy nam takie coś:

4049l7.jpg

Jak widać wyżej, wszystkie usługi są pokazane w oknie, a dodatkowo mamy podany koszt, treść i numer sms-a, który nalezy wysłać.

Po wpisaniu komendy pod danym pakietem, a w tym przypadku jest to komenda '/vip' zobaczymy komunikat:

absfyo.jpg

Plugin dodatkowo posiada możliwość kupowania pakietów co jakiś czas (do ustawienia w konfiuracji) oraz sprawdza poprawność kodu.

rw7kdp.jpg

​Wrzucam, bo wrzucam, pewnie więcej śmieci będę dawać :)

Przedrostek [DL] a linku do pluginu brak :)

Opublikowano

"Jeżeli chcemy ujżeć liste pakietów, usług czy jak to tam sobie nazwiemy należy wpisać komendę '/sms' i wyskoczy nam takie coś:"
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
ujżeć xD
jestem 1 i tak btw jest jakis config jezeli tak to dodaj zdjęcia do tematu jezeli nie ma configu to go dodaj do tego pl, wraz z możliwościa zmienienia wiadomosci w tym conf. mi sie nie przyda
ale może innym tak
@Edit
2 st
wyprzedził mnie xD o kilka sekund @up

Opublikowano

Jeżeli chodzi o posty wyżej, to poprawiłem ten wyraz, po prostu skopiowałem sobie treść

Link dam jak już będę w domu

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

Wszystko ładnie skonfigurowałem.
Jeśli podam zły kod to pokazuje, że kod jest nieprawidłowy.
Gdy podam kod prawidłowy to nic się nie dzieje, żadna komenda nie działa. Próbowałem nawet samo say.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziala pod profitSMS?

@Edit

Dobra juz wiem, działa

Mógłbyś jeszcze dodać zmianę komendy zamiast /sms np. na /sklepik, lub na jakas inna dowolną, dodanie swojego obrazka poprzez ID przedmiotu (Np. diamenty) w panelu pod komenda /sms i żeby usługi zaczynały się od slota 0, a nie 1, również żeby nie można było wyciągać tego słoneczka z tego panelu i wkładać inny przedmiot

@Edit

Na randze GRACZ po wpisaniu komend np. /vip /svip wyskakuje "Nie masz uprawnien do tej komendy"
Mogles dodac uprawnienia w poscie

@Edit

Ogarnalem
Jak ktos nie bedzie wiedział to niech doda permisje seripsms.(nazwa usługi), np. seripsms.svip

@Edit
Jest jeszcze jeden problem, jak gracz kupi jedna usluge, to inny gracz nie moze kupic uslugi, bo nic nie wyskakuje, nawet nie wyskakuje ze jest niepoprawny kod, dopiero po reloadzie serwera da sie kupic i to tylko raz przez jednego gracza... Bledow w konsoli tez nie ma
Na jaka wersje jest ten plugin?
I jest jakas komenda na reload pluginu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...