Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Diametralna zmiana poziomu na rangach LE-LEM

Gość steelie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, grałem sobie sporo mmów. Wczoraj było jak zwykle - kilka łatwych meczy 16-3, 16-7 itd, zawziętych 16-13, 16-14, przegranych też - przeciwnicy nie byli podejrzani ani nie odbiegali poziomem. Ale dzisiaj zagrałem 3 mmy i k***a w enemy teamie grali jak jacyś bogowie, graliśmy w 3 - dobierało nam graczy na naszym poziomie, może troszkę słabszych ale w każdym MECZU ŻADEN Z RANDOMOW SIE NIE ODZYWAL (Tak, mialem voice_enable 1) Mowili tylko coś czasami, ale rzadko. Za to w enemy... ja p******e, przegraliśmy 16-12, 16-3, 16-11, grając z enemy którzy byli jakieś 10 poziomów do przodu, rangi te same jak zwykle, ale oni grali nie tak jak inni (zagrałem ok ~20 meczy na LE-LEM i dopiero dzisiaj się spotkałem w tych 3 meczach z takim czymś) Mieli powyżej 1000h+, tylko zawsze jeden/dwóch od nich mieli gdzieś 200-600h. Ktoś mi to wytłumaczy? To nie może być przypadek...

Opublikowano

Ostatnimi czasy (tydzień może dwa) mam bardzo podobnie - ile razy gram sam, zawsze jest wyrównany mecz (podobnie mam LE teraz), przeważnie mecze własnie są bardzo bliskie 16-14 itp. czasami trafi się łatwiejszy przeciwnik albo komuś u nas wybitnie siada to jest 16-5 itp. i raczej nie trafia się na jakiś mega koksów albo odpały (wiadomo, sporadycznie zdarzy się jakiś wh ale to norma w CSie).

Natomiast jak gram już z kuzynem albo w więcej osób 2/3/4 premade to dobiera takich przeciwników że ciężko coś czasami ugrać, a nie raz nawet nie da się wychylić bo od razu leci buła z cholera wie skąd nawet. 

Nie wiem co Volvo zrobiło z MM ale na bank grając premade dobiera znacznie mocniejszych przeciwników mimo zbliżonych rang.

Ja mam LE kuzyn 2AK wczoraj graliśmy 4 mecze wszystkie 4 trafiały się typki po 2k+ godzin jeden nawet ponad 3k miał (ja mam 1.5k około, kuzyn z 1k) albo właśnie 200-300h śmiem twierdzić że smerfy aczkolwiek jest możliwe że odpały bo mieli kilka kosmicznych akcji.

Widać ewidentnie że Volvo coś zmienia w MM, zobaczymy co z tego wyjdzie.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

jest roznica miedzy lemem bo lemem a LEMEM :) to oczywiste chyba, ze ktos kto spedzil w tej grze 1000 albo i wiecej godzin ma wiecej doswiadczenia i anwet na nizszej od ciebie randze moze zrobic cie jak chce

Opublikowano

Ostatnio przez długi czas nie grałem mm, zająłem się faceitem obecnie 2k elo. No nie powiem mm na lemach to teraz jak gra z goldami/silverami =D.

Nie graj by wygrać...

Graj by stać się lepszym .

Opublikowano

ja gram teraz rzewaznie całym teamem czyli w 5 i co drui mecz trafia sie typek co ( profil prywtny albo 200 godzin) i nie da sie go zabic. on ma 40 kili a reszta nawe 10 nie przekracza. nie wiem co sie dzieje w tym cs'ie . Podobno po updaie rang kazdy gra na tą jaką ma, jednak nie sądze . Ludzie są tak wykireowani ze to jest porazka ...

Opublikowano

Grają raz na jakiś czas MM, ale w CS grają dużo np. faceit, może są w klanie to pcw, jakieś turnieje, DM'y itd.

Np. prosi ostatnim czasem wracają do MMów, żeby się pobawić.

Ogólnie to w LEMie znajdziesz dobrych graczy, ale i takich co powinni siedzieć teraz w goldzie ( ostatnio grając na supreme, lem natrafiło mi się na takiego, który strzelał z P90 na kucaku i nie potrafił zrobić prostego eco fraga na plecach - gdy enemy był perfidnie obrócony do niego :D. To właśnie był LEM )

Opublikowano

CS aktualnie to dno, tutaj już rangi nic nie znaczą i cziterzy są w większości meczy. Ludzie z 200 h są bardziej skillowi od ziomków z 3000 h, trolle i boostowane gówna. Nie masz co przeżywać jaki jest teraz poziom, bo nic się nie zmieni, a może być nawet jeszcze gorzej. Ta gra aktualnie jest rozwijana tylko pod kątem zarobkowym, valve nic więcej nie obchodzi. Jak kogoś kręci gra to i tak będzie grał dalej, ale nie ma co liczyć na zmiany na plus.

Opublikowano

@JaroTt w cs mam juz okolo ~1,7k i spotykam ziomkow co maja 3k godzin i graja gorzej ode mnie, tak samo gram z ziomkiem co ma 500h i gra zajebiscie. Godziny nic nie znacza, moze tylko doswiadczenie

Opublikowano

@JaroTt w cs mam juz okolo ~1,7k i spotykam ziomkow co maja 3k godzin i graja gorzej ode mnie, tak samo gram z ziomkiem co ma 500h i gra zajebiscie. Godziny nic nie znacza, moze tylko doswiadczenie

Tsa.. Tak samo jak powiesz że kierowca tira który zrobił pare milionów kilometrów będzie prowadził "gorzej" od osoby która tych kilometrów zrobiła pare set tysięcy. Każdy ale to każdy ma swój lepszy i gorszy mecz. Jedna mapa działa na jednych jako BOOST skilla a druga jak męczarnia. Przykład na ESEA'i; gramy (ja + kolega) vs kolesia na inferno, to co strzelał nie pogardził by żaden pros. Gramy cache koleś nie jest w stanie nam nic zrobić. Taka sama zasada jest u "tirowców" u siebie na drogach będą się czuli jak w domu za to na czyichś drogach będą popełniać błędy. Nigdy nie wiesz jak enemy gra i nie jesteś w stanie tego przewidzieć - no chyba że grasz kontra team który gra "lan'y" albo "online". 

graphic.png
Opublikowano

@Rocki star12 No wiadomka, grałem z ziomkiem co miał 3k i 500h i grali podobnie, nie jeden mecz czy dwa, nie w jednym dniu.

Opublikowano

Ostatnio grałem 2-3 mecze i wszystkie przegrane. Grałem z mg2 i 3 lem (ja mge) i jechali nas do 16-2 16-6 a jak zaczelismy raszowac na pale to udalo sie 16-11 ale i tak lose. Wszyscy w tych meczach po 1k albo 2k około godzi albo typki po 200 ledwo godziń a otwierają albo są na 2 meczu. Valve coś naprawdę dziwnego robi z mm. Może przez to prime matchmaking. To jest chore aktualnie. Jak sam zagrałem to w enemy było 3 silverów i mg2 i mge.

Opublikowano

Valve coś naprawdę dziwnego robi z mm. Może przez to prime matchmaking. To jest chore aktualnie. Jak sam zagrałem to w enemy było 3 silverów i mg2 i mge.

Nic nie robi te mmy to gowno az mi was szkoda ze gracie te mmy ;/

Moze mial przerwe miesiac w csa? jedynie na co sie patrzy to ilosc godzin w ciągu 2 tygodni 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...