Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komenda threads a strzelanie

qwerty1991

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dopisałem do opcji uruchamiania cs -threads komende , dodało mi to z 40fps ale mam wrażenie że strzela się inaczej, jakoś tak gorzej , normalnie miałem po 50-70fps i strzelało się jakoś łatwiej a teraz przy 80-110fps jakby ten strzał nie leciał tam gdzie chce. Ciezko wytłumaczyć, może ktoś miał coś takiego i wie czy mozna poprawić.

Opublikowano

nie no tylko -threads 2 , 2 to liczba rdzeni procesora, komenda bardzo znana i faktycznie dziala ;) tylko ze szkoda iż tak sztucznie sie strzela po niej.

Opublikowano

nie no tylko -threads 2 , 2 to liczba rdzeni procesora, komenda bardzo znana i faktycznie dziala ;) tylko ze szkoda iż tak sztucznie sie strzela po niej.

Nie do końca są to rdzenie, to są "wątki" (a tu już jest różnica).

Co do samej gry: fps_max x gdzie x to ilość fpsów jaką chcesz mieć maksymalnie.

graphic.png
Opublikowano

mam 60hz. Ale to nie jest tak że płynność będzie gorsza na tych 60fps anizeli na 90-110 gdy bedzie to zablokowane komenda? nie bede czuł tzw. zmulenia w wiekszych akcjach?

Opublikowano

Ustawiłem fps_max 121 i tak jakby bylo troche lepiej. Wiecie jak to zapisac na stałe? dopisałem to do configu ale pierwszy raz widze aby to nie działalo, ciągle po wejsciu w cs jest fps_max 300 a nie chce mi sie za kazdym razem wczytywac z konsoli configa.

Opublikowano

Jeżeli masz 60 Hz monitor ustaw fps max na 60 (i tak więcej na nim nie zobaczysz), jeżeli masz 120 Hz ustaw na 120.

Nie prawda, bo nawet na 60 Hz monitorze widać różnicę pomiędzy 60 a np 120.

Opublikowano

Jeżeli masz 60 Hz monitor ustaw fps max na 60 (i tak więcej na nim nie zobaczysz), jeżeli masz 120 Hz ustaw na 120.

Nie prawda, bo nawet na 60 Hz monitorze widać różnicę pomiędzy 60 a np 120.

Racja racja tylko ludzie nigdy tego nie sprawdzali i pierdolą głupoty. Jeśli ma się monitor z niskim input lagiem to widać jest kolosalną różnice. Co do samych fpsów, mieszaj sobie wartość pomiędzy 60-120 sprawdź która wartość będzie tobie odpowiadała (osobiście ustawił bym max. 90). Żeby zapisać tą komendę musisz stworzyć autoexec'a (wpisz w google pierwszy lepszy link), możesz zrobić to też ze swoim configiem ale znajduje się on w innym miejscu niż przedtem.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...