Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Matura z polskiego - błąd kardynalny czy rzeczowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej ho bez owijania w bawełnę i rozpisywania się na kilka stron bo tego już dość.. Do 1 tematu jako odwołanie chciałem dać cierpienie młodego wertera ale że byłem już zmęczony a do łazienki musiałem pędzić to kompletnie się zamieszałem i nie mogłem się zdecydować czy to młody czy smutny werter ( xD).. Więc napisałem coś takiego mniej więcej..   ..do tego posłuży nam bohater powieści Johanna Wolfganga Goethego którym jest smutny Werter (trochę beka).. Dwa pytania do tego. Pierwsze, imo nie podałem tytułu więc kardynalnego nie może być .. Drugie Nie podałem tytułu więc czy może się odwołać do czegoś egzaminator? :D  Ktoś coś?

Opublikowano

Co z tą młodzieżą...

Przekręcenie tytułu to JEST błąd kardynalny. A to, że nie podałeś tematu tylko działa na Twoją niekorzyść. 

Tyle, że egzaminatorzy coraz częściej niestety takich gamoniów przepuszczają. Więc raczej nie powinieneś się martwić. 

Qui est le prochain?

Opublikowano

Ah gamoń, gdyż nie specjalizuje się w polskim i jest on mi tylko po to by zdać.. niech tak będzie ;) 
Choć skoro przekręcenie tytułu to błąd kardynalny, to nie podanie go wcale jest jednak na moją korzyść bo w takim razie odpada mi jedynie jedno odwołanie się do tekstu 

Opublikowano

­Ważne, żeby teza i argumentacja były dobre. Jeden źle napisany kontekst nie przekreśli całej pracy.

Pisanie smutny Werter to banał xD

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Myślę, że ten egzaminator, który będzie sprawdzał Twoją pracę nawet tego nie zauważy. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...