Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Symulacja serwera dla aplikacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

w jaki sposób mogę symulować serwer dla już skompilowanej aplikacji bez source? Nie mam pojęcia od czego zacząć.

Opublikowano

Cześć,

w jaki sposób mogę symulować serwer dla już skompilowanej aplikacji bez source? Nie mam pojęcia od czego zacząć.

Możesz dokładnej objaśnić?

Chodzi ci o to że masz np clienta takiego Metina, i chcesz pod to napisać server nie mając żadnych source?

No... może być trudno, w zależności w czym jest ten client, warto by jakoś wyciągnąć cos z kodu pakietów, ale ogólnie....

Jak nie chcesz z tym siedzieć do 2054, musisz mieć jakiś serwer, skompilowany, czy nawet nie własny, ale coś do czego możesz się podłączyć, i coś do śledzenia ruchu internetowego, np takiego wiresharka, ale apka może mieć szyfrowany ruch, wydaje mi się że jakieś programy umożliwiały podsłuchanie takiego ruchu pod warunkiem że client był odpalany przez ten program - czyli tak by miał dostęp do całego procesu.

I wtedy patrzysz na pakiety jakie lecą, i szukasz tam danych.

Jak nie masz nic... to jest gorzej, znacznie gorzej, wtedy już musisz jakoś to zdekompilować, nawet i do asma, i szukać co jak działa, postawić pusty socket servera, połączyć się z nim, też nasłuchując pakietu i jednocześnie śledząc wykonywany się kod.... no wtedy masz przejebane :D

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Mhm, a zakładając że udało mi się wyciągnąć pakiety na które chciałbym żeby mój serwer odpowiednio reagował, to w jaki sposób mogę go postawić? Stricte jakimi bibliotekami muszę się zainteresować, żebym taki serwer był wstanie postawić, nasłuchiwać i wysyłać pakiety bezpośrednio od i do tej aplikacji (właściwie to clienta)?

@GotoFinal, dokładnie.

Opublikowano

Mhm, a zakładając że udało mi się wyciągnąć pakiety na które chciałbym żeby mój serwer odpowiednio reagował, to w jaki sposób mogę go postawić? Stricte jakimi bibliotekami muszę się zainteresować, żebym taki serwer był wstanie postawić, nasłuchiwać i wysyłać pakiety bezpośrednio od i do tej aplikacji (właściwie to clienta)?

@GotoFinal, dokładnie.

w czymkolwiek, i zależy w czym piszesz.

W javie czy w każdym innym języku możesz to walnąć na czysto w socketach, ale jak już ogarniasz stukturę pakietów, wiesz jak się obudowane i gdzie i jak przechowywane jest jakieś id pakietu, to już bym szedł w strone netty i wygodnego pipeline

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Najlepiej użyć takiej samej biblioteki do komunikacji jak takowa aplikacja, inaczej pakiety zostaną zignorowane. A przy okazji będzie trochę łatwiej.

Zależy też jaka to aplikacja. Pamiętaj, że pakiety to jedno, ale żeby wiedzieć jakie pakiety wysyłać, musisz także zreversować całą logikę takowej aplikacji.

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...