Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prośba o skrypt, bota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Wam,

Mam nietypową sprawę.

Mianowicie chodzi o to, że dodaje posty na stronę www. Stronie nie jest moja, mam tam konto. A te posty wcześniej przygotowuje sobię w notatniku i kopiuje i wklejam na stronę, potem podmieniam jedno słowo w notatniku, kopiuje, wklejam na strone, znowu podmieniam jedno słowo na jeszcze inne i tak dalej.

Czy można to jakoś zautomatyzować?

Listę słów do podmienienia mam w odrębnym pliku .txt 

Ręczna podmiana i wklejanie i tak kilkaset razy jest monotonne i dlatego szukam programu.

Oczywiście nie za darmo.

Opublikowano

To jest jakieś forum?

Jeśli bot musi pracować w "tle" to użył bym cURL-a i niekoniecznie w AutoIT, a raczej jakimś NodeJS. Przydatne jeśli te posty chcesz dodawać w jakimś odstępie czasowym. Nie tylko możesz używać kompa, ale nawet nie musisz mieć go włączonego, bo z takim skrypcikiem da radę najtańszy VPS. Problemem może być sam kod cURL w zależnośći od tego jakiego silnika używa strona/forum, ale nie ma rzeczy niemożliwych.

Jeśli bot może pracować u Ciebie na kompie i po prostu ruszać za Ciebie myszką, to jesteś w stanie coś takiego napisać samemu. Dodawanie postów możesz oprzeć na dwóch funkcjach: MouseClick i Send. Zawartości plików możesz pobierać przez FileOpen->FileRead i podmieniać słowa StringReplacem lub jakąkolwiek inną metodą. Ale to też jest zbędne, bo możesz po prostu otworzyć notatnik obok i również operować przez MouseClick/Send (najlepiej jakiś ulepszony notatnik typu Notepad++, bo ma funkcję "przejdź do linii").

Generalnie podałeś za mało szczegółów żeby podać konkretny kod, ale zadanie wygląda na łatwe. Przede wszystkim podaj format tego pliku z podmianami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...