Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ćwiczenia co 2 dni?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chodzę na Street Workout od kilku tygodni i chciałem się zapytać czy warto/trzeba robić ten dzień przerwy?

Aktualnie chodzę co te 2 dni (3,4 razy w tygodniu), coś by się stało jakbym np chodził w Pon-śro-Pią-sobota-Niedziela? Czy lepiej Wtorek-Czwartek-Sobota-Niedziela?

Opublikowano

A jak się czujesz po "chodzę od kilku tygodni"?

JEŚLI CZEGOŚ NIE DA SIĘ ZROBIĆ, TO PRZYCHODZI WTEDY KTOŚ, KTO O TYM NIE WIE I TO ROBI.

Opublikowano

To albo intensywniej, albo codziennie.

Jeśli miałbyś zakwasy albo czułbyś że po treningu mięśnie są zmęczone (wiem że po każdym są ale to powinien być "specyficzny" rodzaj zmęczenia) to wtedy zrób sobie 24-48 godzin na regenerację. W czasie tego czasu jedz dużo takich odrzywczych rzeczy ;)

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Zakwasy miałem tylko po pierwszym treningu który nie trwał 1h :)

Wczoraj byłem na treningu przez 2h i same zmęczenie mięśni oczywiście, że czułem, a dziś juz spokój. Żadnych zakwasów, nic. :v

Ostatnio treningi polegały na kolkach gimnastycznych i typowe ćwiczenia na ręce.

Opublikowano

Więc raczej przerwy potrzebne Ci nie będą jeśli tak przedstawiasz te sytuację :)

Zresztą przerwy stosowane są w 80% przypadkach tylko w trakcie ćwiczeń na siłce gdzie pompujesz ile wlezie, itp, a nie w gimnastyce.

Opublikowano

Dieda? U mnie to zwykłe posiłki. Tylko od rana dołożyłem sobie jajka. Na obiad ziemniaki/ryż i mięso.

No jeśli tak trzymasz to spokojnie możesz nazwać to dietą. Tylko nie zapychaj się tymi fast foodami (nie mówię o nie jedzeniu ale o nadmiernym pochłanianiu :D ) bo z tej masy ledwo co zrobisz :)

Opublikowano

Fast Foody ostatnio bardzo dawno jadłem. U mnie jest taki minus, że jak na swój wiek i wzrost mało ważę, chociaż jem normalnie(dużo), nawet gdy jadłem te Fast foody to nic to nie dawało :v

Aktualnie mam 16lat i jak się ważyłem w marcu (wiem, dawno. Nie mam wagi w domu xp), to miałem 62kg.

Opublikowano

Normalnie, jeżeli ćwiczy się mięśnie (np. na siłowni) to bierze się przerwę od 2 do hmm... 10 dni chyba nawet, ale nie sądzę. 2 to optymalny czas. Nie wiem, jak wygląda SW, czy to intensywne czy nie, ale jeżeli na mięśnie to pamiętaj, że mięśnie rosną kiedy nie ćwiczysz, a jeżeli je cały czas będziesz niszczył to wiele ci nie urośnie.

W sumie, ja osobiście idąc na siłownię po długim czasie niećwiczenia mam zakwasy, w sumie jak każdy. To jest normalne. Potem tylko jesteś nieco zmęczony czy coś, nie masz zakwasów. A zatem to normalne.

19.jpg

Opublikowano

Normalnie, jeżeli ćwiczy się mięśnie (np. na siłowni) to bierze się przerwę od 2 do hmm... 10 dni chyba nawet, ale nie sądzę. 2 to optymalny czas. Nie wiem, jak wygląda SW, czy to intensywne czy nie, ale jeżeli na mięśnie to pamiętaj, że mięśnie rosną kiedy nie ćwiczysz, a jeżeli je cały czas będziesz niszczył to wiele ci nie urośnie.

W sumie, ja osobiście idąc na siłownię po długim czasie niećwiczenia mam zakwasy, w sumie jak każdy. To jest normalne. Potem tylko jesteś nieco zmęczony czy coś, nie masz zakwasów. A zatem to normalne.

Troche bledna interpretacja, ale rozumiem o co ci chodzi. Miesnie rosna w trakcie regenracji. Te "10dni" to nie wiem skad. Ja cwiczylem 7 dni w tygodni. 4x ciezki 3x uzupelniajacy 7x aeroby 1x tabata. 

Zakwasy to kwestia personalna. Jak sie dobrze rozgrzejesz przed treningiem, po rozciaganie, to zakwasow nie bedzie. 

SW to silownia. Wykonujesz wysilek fizyczny, wiec i miesnie/sila/wytrzymalosc rosnie. Jedyna roznica, ze SW daje roznorodnosc. Trening nie jest monotonny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...