Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA V - Jak instalować modyfikacje?

DaN1o2pL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio postanowiłem się pobawić w zmianę modeli aut i ogólne modowanie GTA V jak za starych dobrych czasów gta sa :D Niestety , to już nie jest wybranie kilku plików w parkingu i wgranie lecz większa zabawa. Przechodząc do sedna, oglądałem setki poradników jak wgrywać modele, do każdego modelu jest readme z którego korzystam lecz po wgraniu modelu po prostu nie podmienia się on i mam autko orginalne. Wszystko robie krok po kroku poprawnie, tak sprawdzałem jest to odpowiedni folder/biblioteka z folderu z grą . Dodam że podmieniałem plik meta.txt na stare zniszczenia pojazdów z GTA IV i działa on poprawnie w przeciwieństwie do modeli. Gta mam oryginalne z płytki, lecz z crackiem ponieważ ktoś mi ukradł konto social club i nie mam zamiaru kupować gry na nowo :)

To tyle, za pomoc +

PS: Skoro mam GTA V orginalnie instalowane z płyt a sam crack z neta to wydaje mi się że lokalizacje folderów nie zmieniają się  :)

Opublikowano

Używasz OpenIV.

Uruchamiasz go wybierasz GTA V i zaznaczasz windows -> wchodzisz w x64e.rpf --> levels--> GTA V --> Vehicles --> Dajesz tryb edycji --> Wybierasz auto, które podmieniasz --> dajesz plus w trybie edycji

--> wybierasz swój, który pobrałeś i robisz tak aż zamienisz wszystkie 3 --> teraz klikasz file i rebuild. Teraz powinien ci się pojawić jeden plik, klikasz go i wciskasz rebuild. 

Robiłeś to w takiej kolejności? 

­

Opublikowano

Zależnie od readme czasami wymagało innych plików niż x64e  np. x64i lub nawet inne pliki od tych x64 np. vehicles.rpf ale, tak robiłem to tymi krokami z tym że automatycznie mi się zmiany zapisują i jak zrobie rebuild to po prostu wyświetla mi się succes i czy chce zobaczyć tą lokalizacje którą zrebuildowało

Jeżeli zamkne program i wejdę w tę lokalizację co edytowałem i kliknę 2 razy na ten plik z modelem to w tym vieverze modeli 3d widzę model który jest już podmieniony, ale jak wejdę do gry to jest ten oryginalny 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...