Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wykrywanie obiektów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem tu nowy więc witam wszystkich :)

Pisząc bota do gry 3d napotkałem na dość istotny problem, mianowicie wykrywanie obiektów, a zwłaszcza NPC. Postać ta może być przysłonięta częściowo przez innych graczy. Czy macie może jakiś patent jak odnaleźć NPC w oknie gry?  

Opublikowano

Skończyć z takim sposobem robienia botów i zacząć wywoływać jakieś funkcje gry, które np. umożliwiają wejście w interakcje z npc. Co do twojego pomysłu na zrobienie tego, robienie bota na takie makro nie ma sensu.

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

Hmm... czyli pozostaje napisać całego swojego klienta TCP. Próbowałem wstrzykiwać pakiety TCP do istniejącego połączenia, lecz niestety z jakiegoś powodu ich nie przyjmowało (flagi syn i ack były w porządku).

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngGwynbleidd92

Znacznie lepiej jak już pisałem wywoływać funkcje z clienta. Pakiety są zapewne szyfrowane, więc to nie takie łatwe napisać własnego clienta TCP. Łatwiej poszukać w kodzie gry(asm) funkcji która wysyła te pakiety i ją odpalać. Ewentualnie jeszcze lepiej poszukać całej funkcji, która np. otworzy ci okno rozmowy z npc oraz wyśle pakiet.

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

O czymś takim nawet nie pomyślałem :) Zgaduję, że dokładnie chodzi o zwykłe podpięcie bibliotek do projektu bota i wywoływanie poszczególnych funkcji?

Powiedz mi, jeszcze proszę czym jest "(asm)", o którym wspomniałeś?

Opublikowano

No tak właśnie myślałem, na szczęście udało mi się już odnaleźć funkcję i jej kod. Nie rozumiem tylko, czy mam ją wywołać z osobnego klienta (funkcja używa soketa co może być problematyczne, żeby użyć tego samego co w danej chwili oryginalny klient) czy podpiąć się w jakiś sposób pod istniejący proces i wymusić wywołanie metody?

Pewnie moje pytania wydają się być dla Was dość prymitywne, ale nigdy nie zajmowałem się programowaniem od tej strony :)

Opublikowano

Szukałem informacji na ten temat ale ciężko coś sensownego odnaleźć. Podzielisz się może jakąś wskazówką czy tutorialem jak można to osiągnąć zrobić?

Opublikowano

Szukałem informacji na ten temat ale ciężko coś sensownego odnaleźć. Podzielisz się może jakąś wskazówką czy tutorialem jak można to osiągnąć zrobić?

NO NORMALNIE  - BIERZESZ WTYCZKĘ I KABEL I PODPINASZ DO PROCESU!!!!!!!! AŻ TAK TRUDNO TO ZROZUMIEĆ!!?!?!?!?!?!?!?????

Opublikowano

Gościu, i po co z tą agresją? To jest forum, więc się normalnie pytam. Nie chcesz odpowiadać, to nie musisz. Podpięcie się do procesu nie jest problemem, problemem jest dla mnie co dalej bo nie magicznych metod wyzwalających funkcje (akurat w C#, ale język nie jest problemem).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...