Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Internet

King of Tiger

Pytanie

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem, ponieważ mam laptopa i kiedy ktoś w domu ogląda filmiki lub inne rzeczy które wymagają użycia sporej części Wi-fi mój ping strasznie skacze. Chce podpiąć światłowody, ale nie wiem czy to pomoże, a może zapytać dostawcę o jakieś sposoby? Czy jednak zostaje poprowadzenie długiego w luj kabla z LAN-a? 

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem, ponieważ mam laptopa i kiedy ktoś w domu ogląda filmiki lub inne rzeczy które wymagają użycia sporej części Wi-fi mój ping strasznie skacze. Chce podpiąć światłowody, ale nie wiem czy to pomoże, a może zapytać dostawcę o jakieś sposoby? Czy jednak zostaje poprowadzenie długiego w luj kabla z LAN-a? 

Kup lepszy Internet wtedy będzie normalnie.

Opublikowano

Światłowody to pic na wodę fotomontaż chociaż niektórzy sobie to chwalą. Jak UP, kup lepszy net ;) ja mam za 50 zł, 20. CO pod to wchodzą takie sprzęty jak

2x tv, ps3/ps4, 2xlapek, 2x pc, no i czasem telefoniki :P śmiga jak szalony ( oczywiście nie mówię że wszystko na raz jest włączone xD )

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

Spróbuj nadać zasady lub reguły pozwalające ograniczyć narzut na łączę.

Problemem może też być cała infrastruktura sieci. Jeśli brama domyślna (bądź urządzanie pomiędzy Internetem, a siecią LAN) pracuje w standardzie 10 lub 100 Megabit Ethernet, może być problemem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...