Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zainstalować mini mapę oraz paski życia u mobów?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem nowy w tworzeniu serwerow MC ale potrzebuje pomocy. Kupiłem serwer na 30 dni na craftserve (pakiet grass czyli ten wiekszy), chce poprostu z dziewczyna razem pograc. Potrzebuje pluginu na minimape (zebym mogl miec podglad na cala mape, na te rejony co juz odkrylem) oraz plugin na paski zycia mobow. I mala podpoweidz jak to zainstalowac (mialem serwery w cs 1.6, i tam instalacje ogarnialem, z tym tez powinienem dac rade, tylko mala podpowiedz). 

Opublikowano

Jeszcze jedno, czytalem opinie na temat serwisów oferujacych serwer. Dobra craftserv dostal szanse. Ale to jest az takie gowno, albo ja mam pecha, ze wkoncu chcemy zagrac, to mam serwer offline na liscie, wchodze na panel a craftserve offline....

Opublikowano

Jeszcze jedno, czytalem opinie na temat serwisów oferujacych serwer. Dobra craftserv dostal szanse. Ale to jest az takie gowno, albo ja mam pecha, ze wkoncu chcemy zagrac, to mam serwer offline na liscie, wchodze na panel a craftserve offline....

Z tego co się orientuje, craftserve to jeden z lepszych (a zarazem droższych) hostingów, pewnie jakąś chwilową awarię mają

Opublikowano

Cóż ... Miałem tam serwer przez 3 miesiące i powiem tak ...

Pierwszy miesiąc : Miód malina , nic dodać nic ująć dosłownie było doskonale . Żadnych błędów , wywaleń serwera , błędów konsoli no dosłownie nic ...

Drugi miesiąc : Zaczęly się kłopoty . Pomimo pakietu który miałem wcześniej ludzi wywalało , wywalało serwer , na konsoli nie miałem uprawnień . Czemu ? Nie wiem przecież to konsola ! Postanowiłem kupić lepszy pakiet no ale dalej nic . Przez to ludzi mi ubyło . No ale nic napisałem do BOK napisali ze każdy tak ma i że to tylko chwilowe . No i tak to prawda . Kłopot ustał lecz nie na długo . Powoli kończył mi się serwer więc dokupiłem na kolejny miesiąc .

Trzeci miesiąc :. Przez pierwsze dwa tygodnie działało bezbłędnie no i byłem na prawde zadowolony, lecz problemy znów nastały . Tym razem nie mogłem nawet na konsole wbić a serwer co jakis czas wywalało . No cóż napisałem do BOK lecz odpowiedzi nie dostałem . Postanowiłem to wszystko owalić , wyłączyć serwer na 2 tygodnie ( tyle ile pozostało mi serwera ) , Przed tym kazałem ludziom cierpliwie czekać . Pakiet powoli się kończył a ja przeniosłem pliki na komputer . 

Po skończeniu się pakiet postanowiłem spróbować z enderchestem . Wgrałem wszystkie pliczki ; uruchomiłem serwer . 

Używałem go przez 4 miesiące i przez ten czas miałem tylko 1 kłopot i nawet się go spodziewałem ponieważ napisali że takie coś może się zdarzyć ponieważ coś tam robią . Dlatego znów ostrzegłem graczy i wyłączyłem serwer na 1 dobe . Włączyłem i do końca działał bezbłędnie . Na prawde byłem zadowolony i gdyby nie to że skończyłem z serwerami (póki co) to dalej bym go z pewnością używał dlatego że pracowało mi się na nim prześwietnie . 

Mam nadzieje, że choć troche panu pomogłem . Powodzenia , miłej gry :)

=========================================================================

Pomogłem?! Daj + ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...