Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy jeszcze urosnę?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam 16 lat (skoncze 13 lipca) i mam 174cm wzrostu, waze 62kg, ciekaw jestem czy jeszcze urosne bo jestem troche niski i mi to przeszkadza, 3 lata temu jak wyrabiałem dowód miałem 160cm, a od tamtych wakacji nic sie nie zmienilo i nadal jest 174 ;/ jest szansa ze jeszcze cos urosne? mama ma 159, tata 181 dziadek 175 babcia 170

Opublikowano

Może i urośniesz ale max 2-3 cm. Chociaż genetyka płata figle bo ja przerosłem wszystkich najwyższych w rodzinie o minimum 5 cm ale skoro się zatrzymałeś już to u Cb nikłe będą na takie coś szanse.

Cyrk.png

Opublikowano

Chłopie ja mam podobnie 182cm i 69 wagi i ledwo co mogę teraz urosnąć :)

Spokojnie czasami organizm ma takie... "przerwy", nie masz się co bać :)

Organizm o ile się nie mylę rośnie nawet po 20 :)

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Nie słuchaj tych pseudo k***a mongolskich teorii, że urośniesz 2 cm albo w ogóle. Jak napisałeś masz dopiero 16 lat(jaki niby dowód wyrabiałeś 3 lata temu?, chyba legitke do gimby, tak?!). Mój wujek miał z 160cm i dopiero w połowie technikum urósł do 180+, więc można można. Wszystko jest możliwe do 21 roku się niby rośnie, więc luzuj majty albo idź na branie hormonów wzrostu :) To, że rodzice i dziadkowie u niektórych są niscy to nie znaczy, że syn ma też być niski bo może przyjąć gen od wujka/stryjka kogoś spokrewnionego wysokiego.

Opublikowano

jak dla ciebie 174cm to niski wzrost to jesteś najprawdopodobniej niedojrzały. Mając 16 lat taki wzrost to wcale nie mało poza tym nadal jest szansa, że urośniesz ile tak na prawdę? Tego nikt ci nie powie.

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

174 cm to normalny wzrost

Normalny xD Z mojego punktu widzenia konus.

/Nie zawsze rosnie sie do 18/20 roku zycia. Jest to kwestia genow, ktorej nie przebijesz. Wzrost i tak jest sprawa drugorzedna. Wazne zeby laga urosla.

/@554461402688252517908.png Smoguś kogo wprowadzam w błąd? Teraz mam 34. Mój wiek jest najmniej ważny. Chcesz jeszcze pesel albo numer buta?

Mnie dziwi, że spamujesz i nic nie wnosisz do tematu.

Opublikowano

174 to jest normalny wzrost, sam mam chyba 175 i są wyżsi niżsi ode mnie jakoś mi to w ogóle nie przeszkadza 

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Nie słuchaj tych pseudo k***a mongolskich teorii, że urośniesz 2 cm albo w ogóle. Jak napisałeś masz dopiero 16 lat(jaki niby dowód wyrabiałeś 3 lata temu?, chyba legitke do gimby, tak?!). Mój wujek miał z 160cm i dopiero w połowie technikum urósł do 180+, więc można można. Wszystko jest możliwe do 21 roku się niby rośnie, więc luzuj majty albo idź na branie hormonów wzrostu :) To, że rodzice i dziadkowie u niektórych są niscy to nie znaczy, że syn ma też być niski bo może przyjąć gen od wujka/stryjka kogoś spokrewnionego wysokiego.

Mam nadzieję, że z tym hormonem wzrostu to jednak sobie z kolegi żartowałeś, bo a) żaden lekarz mu tego nie przepisze, ponieważ 174 to wzrost mocno przeciętny, więc nie ma mowy a podpadaniu pod karłowatość, b ) stosowanie hormonu wzrostu w przypadku podania zbyt dużej dawki na własną rękę obarczone jest prawdopodobieństwem powikłań i skutków ubocznych, ponieważ stymulowane do wzrostu są wszystkie narządy, co może prowadzić, np. do przerostu mięśnia sercowego (dlatego doping stosowany bez konsultacji z lekarzem w niektórych przypadkach jest tak groźny)

Ja osobiście nie rosnę od 15-16 roku życia (mam 189cm), ale jesteś w fazie dojrzewania, która jeszcze ładnych parę lat potrwa. Młody organizm przeżywa istną burzę hormonalną, którą cechują naprzemienne wyrzuty różnego rodzaju hormonów, stąd właśnie przestoje w procesie wzrostu. Niestety (albo i stety), nikt nie jest w stanie CI zagwarantować, że proces wzrostu zostanie ponownie aktywowany, gdyż nie sądzę, że ktokolwiek z wypowiadających się powyżej osób jest lekarzem, a nawet jeśli to nie ma dość informacji żeby wgl spekulować na ten temat. Poza tym, jak już wspomniałem w poprzednim akapicie, Twój wzrost jest całkowicie normalny, jeszcze 50 lat temu byłbyś wręcz osobą wysoką, więc nie ma się czym przejmować ;)

everybody_lies_by_deadmelkor-d5bl91v.png

"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść

Niepokonanym

Wśród tandety lśniąc jak diament

Być zagadką, której nikt

Nie zdąży zgadnąć nim minie czas..."

| exModerator Inne MMO | exLider League of Legends | exMPC Media Lider | VIP |

Opublikowano

Majac 18 i 191 do 20 dobilem 197. Niestety jest to tylko i wylacznie kwestia genow. Mam kolege, ktory od gimnazjum juz w sumie nie rosl i do dzisiaj jest konusem.

Dziwi mnie to, że ostatnio miałeś na profilu 16 lat, kiedyś pisałeś, że 20, a jeszcze wcześniej 26. Określ się proszę i nie wprowadzaj innych w błąd.

Opublikowano

Urośniesz jeszcze kilka cm, maksymalnie do 180 zapewne.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Urośniesz, nie ma co się bać. Sam jestem konusem, ale wiem, że urosnę. ;)

Jeżeli jednak nie urośniesz i będziesz zdesperowany z tego powodu to łap te linki:

http://www.sfd.pl/Wszystko_odno%C5%9Bnie_WZROSTU%21-t218221.html
http://www.sfd.pl/Trening_by_zwiekszyc_hormon_wzrostu-t150203.html
http://www.sfd.pl/WZROST__PORADY-t183754.html

Ale teraz się tym nie przejmuj. Dopiero po 20-stce może.

19.jpg

Opublikowano

Jak bylem w gimnazjum to byl konus w mojej klasie wzrost okolo 160. Minelo 7 lat a on nadal 170 nie ma xD

No ale nie powiem, ze byly przypadki konusow co pod koniec szkoly 190cm osiagali.. kwestia genow.

Ja mam 182cm i waga 75 w wieku prawie 20 lat, wiec taki typowy/przecietny. W gimnazjum mialem podobny wzrost co Ty.

Opublikowano

Powinieneś jeszcze urosnac kilka cm.

Na przykład, ja mam 1,92 i jestem aktualnie 3gimba,tez nie czuję się jakoś wysoki bardzo.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Bardzo prawdopodobne że urośniesz. Mojego brata żona w wieku 28 lat dobiła z 175 cm wzrostu do 178 cm.

Większość chłopaków "wyciąga do góry" w połowie technikum ;).

tumblr_o7mrcrLko81tcqgd2o2_r2_500.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...