Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam telefonu do 600 zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej poszukuję nowego telefonu po tym jak zepsuł mi się mój HTC Desire X. Żeby było bardziej przejrzyście wypunktuje najważniejsze sprawy:

-cena max 600zł nie więcej

-nowy. Wiem że można kupić lepszy używany ale dostałem część kasy na tel pod warunkiem żeby był nowy

-android - nie interesuje mnie nic innego

-najlepiej żeby był to Samsung :)

-wyświetlacz od 4,1 do 5 - nie chcę aby był zbyt mały albo zbyt duży, żeby zmieścił się normalnie do kieszonki

-chciałbym go także mieć na dłużej a nie że po roku zacznie się ciąć, sam dzwonić itp.

Jeśli chodzi o sprawy mniej ważne to chciałbym aby miał przedni aparat i oba aparaty robiły przyzwoite zdjęcia, w miarę głośne dzwonki (zdarzało mi się że w moim HTC gdyby nie wibracje nie słyszałem dzwonka),  baterię która wytrzymywała by cały dzień bez ładowania (często zdarza się że w pracy słucham muzyki niestety mój htc nie potrafił tego wytrzymać bez ładowania). Jeśli to coś zmienia telefon będzie kupowany na allegro.

Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam.

2nbcax2.jpg

Opublikowano

Najlepszym telefonem pod twoje wymagania będzie Moto G 3 gen.

Opublikowano

Samsungi w tej cenie to dno, Moto G 3 (lub 4 generacji, bo zaraz się pojawi) będzie najlepsze w tym budżecie, ewentualnie jakiś chińczyk. 

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Samsungi w tej cenie to dno, Moto G 3 (lub 4 generacji, bo zaraz się pojawi) będzie najlepsze w tym budżecie, ewentualnie jakiś chińczyk. 

Przecież J5 a Moto G 3 gen to to samo, tylko J5 ma trochę lepszy aparat, trochę gorszą obudowę i ten TW ;/

Opublikowano

Przecież J5 a Moto G 3 gen to to samo, tylko J5 ma trochę lepszy aparat, trochę gorszą obudowę i ten TW ;/

No właśnie, czyli dno. Takie rzeczy dodawaj w edycji posta, a nie w nowym. 

Opublikowano

Jak wspomniałem miałem wcześniej HTC lecz miałem z nim problem taki że w serwisach nie chcieli mi wymienić szybki gdy się rozbiła więc musiałem to zrobić sam bez "profesjonalnych" narzędzie a że tak dobrze się na tym nie znam to zrobiłem to tak średnio więc chciałem tego uniknąć mając nowy telefon a że samsungi są dość popularne to pomyślałem że właśnie jakiegoś kupię. Nie wiem jak jest z Motorolą bo osobiście średnio przepadam za tą firmą więc mam tutaj takie pytanie czy nie ma problemów właśnie z wymianą szybki lub kupieniem głupiego etui.

Chińczyka oczywiście nie chcę jeśli chodzi o tel ;)

2nbcax2.jpg

Opublikowano

Jak wspomniałem miałem wcześniej HTC lecz miałem z nim problem taki że w serwisach nie chcieli mi wymienić szybki gdy się rozbiła więc musiałem to zrobić sam bez "profesjonalnych" narzędzie a że tak dobrze się na tym nie znam to zrobiłem to tak średnio więc chciałem tego uniknąć mając nowy telefon a że samsungi są dość popularne to pomyślałem że właśnie jakiegoś kupię. Nie wiem jak jest z Motorolą bo osobiście średnio przepadam za tą firmą więc mam tutaj takie pytanie czy nie ma problemów właśnie z wymianą szybki lub kupieniem głupiego etui.

Chińczyka oczywiście nie chcę jeśli chodzi o tel ;)

Akurat w tym przedziale cenowym Motorola będzie najlepsza, ponieważ oferuje praktycznie czystego Androida (świetna wydajność) i dobre podzespoły. Z wymianą nie powinno być problemu, oczywiście o ile zapłacisz. 

Opublikowano

Motorola/Lenovo 3 gen to bardzo doby wybór, warto tylko pamiętać że w pudełku dostajesz tylko kabel USB, podstawową instrukcję i gwarancję. Ładowarkę (Bulk) oraz słuchawki musisz dokupić na własną rękę.

tumblr_madu89TzVX1rt9tk6o1_500.gif

Members|ProUser|Postmaker|

Opublikowano

A polecacie jeszcze jakieś telefony oprócz Motoroli G 3? Coś godnego uwagi? Powiem jedynie że telefon jest mi potrzebny do słuchania muzyki, dzwonienia, smsowania i wolnych chwilach do przeglądania internetu lub lekkich gier więc nie musi to być jakiś potwór jeśli chodzi o specyfikacje najważniejsze to żeby wytrzymał mi przynajmniej 3 lata (o to się najbardziej boję w Motoroli gdyż niestety firma ta nie zapadła mi dobrze w pamięci a nie wiem jak to jest teraz z nią) Poza tym chciałbym mieć jakiś wybór jeśli chodzi o zakup (motorola jest ciągle brana pod uwagę :) )

2nbcax2.jpg

Opublikowano

Od siebie mogę polecić Huawei P8 Lite. Mam go już od jakiegoś czasu i póki co chodzi bez zarzutu + nakładka EMUI bardzo przypadła mi do gustu :)

9uIymOb.png

Chętnie pomogę w sprawach: League of Legends, World of Warcraft.

W razie pytań PW.

Opublikowano

Uważasz że chińczyk za 600 zł będzie lepszy od Samsunga ?

Odkąd pamiętam zawsze miałem Samsungi i były to zawsze solidne telefony, nigdy nie narzekałem. Osobiście gdybym miał do wyboru Chińczyka o super zajebistych parametrach ale bez gwarancji, na najtańszych plastikach to wolałbym nieco słabszego parametrami Samsunga, ale z gwarancją i pewnością że będzie działał dłużej niż miesiąc :)

Pozdrawiam.

­

r3ePj8E.png

Opublikowano

A polecacie jeszcze jakieś telefony oprócz Motoroli G 3? Coś godnego uwagi? Powiem jedynie że telefon jest mi potrzebny do słuchania muzyki, dzwonienia, smsowania i wolnych chwilach do przeglądania internetu lub lekkich gier więc nie musi to być jakiś potwór jeśli chodzi o specyfikacje najważniejsze to żeby wytrzymał mi przynajmniej 3 lata (o to się najbardziej boję w Motoroli gdyż niestety firma ta nie zapadła mi dobrze w pamięci a nie wiem jak to jest teraz z nią) Poza tym chciałbym mieć jakiś wybór jeśli chodzi o zakup (motorola jest ciągle brana pod uwagę :) )

Oprócz Motoroli Moto G3 nie ma nic ciekawego oprócz j5. Lepszą wydajność uzyskasz na motoroli, ma trochę lepszą specyfikacje oraz czystego androida. Galaxy J5 ma nakladke od Samsunga, ktora lubi zmulić. Zawsze są jakieś custom romy, ale po co kupować słabsze urządzenie przez uprzedzenie z przeszlosci? Bierz Motorole.

Opublikowano

Warto też zerknąć na Samsunga j3 2016. 8mpx aparat, 5 cali wyświetlacz i co najważniejsze super amoled.

Opublikowano

Warto też zerknąć na Samsunga j3 2016. 8mpx aparat, 5 cali wyświetlacz i co najważniejsze super amoled.

I na pokładzie super-hiper-ultra-najszybszy procesor roku od naj firmy czyli Speadtrum SC8830 :) Oprócz tego co wymieniłeś telefon jest po prostu słaby. Już wolałbym mtk.

Opublikowano

Uważasz że chińczyk za 600 zł będzie lepszy od Samsunga ?

Odkąd pamiętam zawsze miałem Samsungi i były to zawsze solidne telefony, nigdy nie narzekałem. Osobiście gdybym miał do wyboru Chińczyka o super zajebistych parametrach ale bez gwarancji, na najtańszych plastikach to wolałbym nieco słabszego parametrami Samsunga, ale z gwarancją i pewnością że będzie działał dłużej niż miesiąc :)

Pozdrawiam.

­

Tak, będzie lepszy i to znacznie. Nie obchodzi mnie to, że od zawsze miałeś Samsungi bo to nic nie znaczy - równie dobrze mogłeś je wykorzystywać jako przycisk do papieru. Popularne chińskie marki niejednokrotnie oferują znacznie lepszą wydajność i wsparcie niż popularne Samsungi. Jak nie wiesz jak i gdzie zamawiać chińskie telefony to ich nie zamawiaj, bo rzeczywiście będą słabe.

Również pozdrawiam.

Opublikowano

Wraz z waszymi sugestiami i własnymi poszukiwaniami wybrałem cztery telefony - wiem że większość napisze bierz moto g3 ale zrobię to inaczej chciałbym żebyście mi napisali w kolejności który tel najlepszy (od najlepszego do najgorszego). Przypominam jedynie że najbardziej zależy mi na tym żeby się nie zawieszał i był w miarę  wytrzymały (nic się z nim nie stało po lekkim uszkodzeniu np. pomimo pękniętej szybki dalej działa) :)

Telefony to:

Motorola Moto G 3

Samsung Galaxy J5

Samsung Galaxy J3

Huawei P8 Lite

2nbcax2.jpg

Opublikowano

Moto G3

Samsung Galaxy J5

Huawei P8 Lite

Samsung Galaxy J3

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

"Rób co chcesz" - 3 słowa które sprawiają że kompletnie nie wiesz co robić

Złośliwość - hobby ludzi inteligentnych

Opublikowano

Wraz z waszymi sugestiami i własnymi poszukiwaniami wybrałem cztery telefony - wiem że większość napisze bierz moto g3 ale zrobię to inaczej chciałbym żebyście mi napisali w kolejności który tel najlepszy (od najlepszego do najgorszego). Przypominam jedynie że najbardziej zależy mi na tym żeby się nie zawieszał i był w miarę  wytrzymały (nic się z nim nie stało po lekkim uszkodzeniu np. pomimo pękniętej szybki dalej działa) :)

Telefony to:

Motorola Moto G 3

Samsung Galaxy J5

Samsung Galaxy J3

Huawei P8 Lite

1.Huawei p8 lite

2. Samsung j5 / Motorola/ Lenovo 3 gen (Na jednym miejscu, kwestia gustu)

4. Samsung j3

Opublikowano

Moto G3

Samsung Galaxy J5

Huawei P8 Lite

Samsung Galaxy J3

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

Teoretycznie Huawei jest nieco szybszy, ale ma dość dziwny soft. Zrób jak uważasz, albo Moto albo Huawei. J3 i J5 do kosza. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...