Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wysoki ping

varion093

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od kilku dni prześladuje mnie wysoki ping na serwerach steamowych (z prywatnych wyszukuje tylko 1 z jakiegoś powodu - zawsze ten sam), ping jest w granicach 130-160 ms. Wcześniej miałem z 20-40 ms. Mój internet to światłowodowe 100 Mb. System op: to windows 10

- gram przez wifi (wcześniej nie było problemów) - na kablu ping jest taki sam

- speedtesty wskazują 15 - 17 ms - download i upload w normie

- fpsy w grze nie zmieniły się, najniżej 30 normalnie 60 mam

- komputer jest po gruntownym formacie i ciężko mi powiedzieć czy problem z pingiem nastąpił od razu po formacie gdyż nie grałem kilka dni przed nim i kilka dni po nim więc nie mam odniesienia.

- zaraz po uruchomieniu csa w konsoli wyskakują różne powiadomienia choć nie wiem czy maja jakikolwiek związek z tą sytuacją (w załączniku wrzucam zdjęcie konsoli)

Brakuje mi już pomysłów, dzięki za pomoc :D

post-680388-0-54788200-1462200488_thumb.jpg

Opublikowano

Wow, sporo tych błędów CI sypie konsola. Zrób spójność plików / reinstall cs'a i powinno pomóc . (Taka ilość powiadomień w konsoli nie jest normalna, masz sporo błędów w plikach)

everybody_lies_by_deadmelkor-d5bl91v.png

"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść

Niepokonanym

Wśród tandety lśniąc jak diament

Być zagadką, której nikt

Nie zdąży zgadnąć nim minie czas..."

| exModerator Inne MMO | exLider League of Legends | exMPC Media Lider | VIP |

Opublikowano

robiłem już spójność i usuwałem piliki lokalne lecz po pobraniu ponownym i instalacji nic się nie zmieniło - ustawienia gry zostały no i te błędy również 

Opublikowano

W jakimś temacie dzisiaj pisali, żeby zmienić nazwę folderu "steamapps" na "old_steamapps" i wtedy pobrac cs'a od nowa. Wtedy na pewno wszystko pobierze się od nowa i powinno zainstalować się poprawnie

Niepokonanym

Być zagadką, której nikt

Opublikowano

W jakimś temacie dzisiaj pisali, żeby zmienić nazwę folderu "steamapps" na "old_steamapps" i wtedy pobrac cs'a od nowa. Wtedy na pewno wszystko pobierze się od nowa i powinno zainstalować się poprawnie

zrobiłem to w tej kolejności: zmieniłem nazwę folderu, sprawdziłem prewencyjnie czy się uruchomi - nie uruchomiła się, kliknąłem za pośrednictwem steam 'usuń zawartość lokalną, pobrałem od nowa.

niestety znowu załadowało mi stare ustawienia i wpisane komendy typu net_graph 3, błędy wywala te same

a może usunę steama całkiem z dysku?

A jak w innych grach ping podobny? Próbowałeś programu wtfast?

nie mam teraz na dysku ani jednej innej gry żeby to sprawdzić, czytałem jedynie na forach, że ludzie mają ten sam problem tylko przy cs go, muszę coś znaleźć do sprawdzenia pingu.

pobrałem wtfast - żadnej różnicy nie ma niestety

Opublikowano

To sprawdź ping na jakiejś stronie do testowania szybkosci internetu, typu speedtest

Niepokonanym

Być zagadką, której nikt

Opublikowano

To sprawdź ping na jakiejś stronie do testowania szybkosci internetu, typu speedtest

Ih9xZY.jpgixSVpo.jpg

zainstalowałem z steama jakaś darmową grę insurgency i na niemieckim serwerze znalezionym w google miałem 50 ms przy czym po wejściu w wyszukiwarkę serwerów nie wykryło mi ani jednego tak jak w cs go wykrywa mi w zakładce internet tylko 1 i ciągle ten sam serwer (insugrency oparte jest na tym samym silniku gry).

Opublikowano

Mi przykładowo WtfFast nie pomagało a Matchmaking server picker pomógł zaznaczyłem tam EU West EU East i Polske spróbuj tym.

Opublikowano

Zobacz czy 

• Nie masz włączonych zbędnych programów
  • Wyłącz przeglądarke
  • Sprawdź czy na telefonie nie pobiera Ci się żadna Aplikacja
Opublikowano

Mi przykładowo WtfFast nie pomagało a Matchmaking server picker pomógł zaznaczyłem tam EU West EU East i Polske spróbuj tym.

od piątku troszkę pogrywałem i sprawdzałem czy ping się poprawił, pewnie z 20-30 meczów włączyłem tak i zawsze ping najniżej 130 czasami do 160 więc raczej małe prawdopodobieństwo, że nigdy nie trafiłem na jakiś europejski serwer

włączyłem prywatny serwer z jakiejś pierwszej lepszej strony z google z polskimi serwerami - ping 60

wcześniej raczej nigdy ping do 100 się nie zbliżył na serwerach rankingowych

@1361622928-U485574.pngESL_CSGO oczywiście nic nie jest włączone

Opublikowano

­Internet od kogo? tzn. z jakiej firmy?

Może warto do nich zadzwonić, może uda Ci się trafić na konsultanta ,który będzie wiedział co to PING

Opublikowano

Jeżeli grasz na zagranicznych serwerach a ping jest wysoki to oznaka złych ustawień routera oraz problemy producenta/developera gry i jego serwerów.

Chociaż szczerze powiedziawszy jeśli masz 60 pingu na serwerach Polskich a ja mam tyle samo mieszkając w UK to coś jest nie halo. Polecam przedzownić do operatora.

PS. następnym razem jak pokazujesz jakiś ss z swoim IP zamazuj ten numerek  ; )

graphic.png
Opublikowano

Witam, mam dokładnie to samo jak taki sam problem, widać że nie jestem sam. Obejrzałem chyba wszystkie poradnik i jak zmniejszyć ping i nic nie pomaga.

Opublikowano

Skoro problem wystepuje tylko na MM to może w opcjach cs zmniejsz ping? jest tam opcja maks dopuszczalny ping czy coś takiego , daj go na 80 i może będzie lepiej.

Opublikowano

Mi pomogla ;) zawsze mialem ustawione jakos 120 i często wyszukiwalo oddalone serwery gdzie miałem ping po 100. Teraz dałem 80 i jest o niebo lepiej, pingi po 70 bo pewnie wyszukuje lepiej. Wiec skoro autor ma problem tylko na MM to warto sprawdzic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...