Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mikrofony nie działają.

heresis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam mały problem z nagrywaniem dźwięku na moim laptopie.

Mianowicie. Jestem po formacie, od zawsze korzystałam z TS3, problem w tym, że teraz nie rejestruje mi dźwięku ani na słuchawkach z wbudowanym mikrofonem z IPhona (zawsze działało), zestawie słuchawkowym na 2 micro jacki, jeden od mikrofonu, drugi od słuchawek (podłączam po prostu kabel od mikrofonu, w tym wypadku w menedżerze pokazuje mi urządzenie zarejestrowane jako słuchawki, a nie jako mikrofon), no i finalnie wbudowany mikrofon również nie działa. Rozkładam ręce, mikrofony nie działają na żadnym innym programie, żadnym rejestratorze dźwięku, skype, nic.

Dodam jeszcze, że w moim laptopie jest tylko jedno wejście audio.

Żeby było zabawniej, to przy podłączonych słuchawkach do IPhona, słyszę wszystko w słuchawkach, ale dźwięk mikro pobiera z wbudowanego (skype), więc chociaż wiem, że wbudowany mikrofon działa dobrze.

Opublikowano

Może któryś sterowniknie pobrał/zainstalował się poprawnie?

próbowałaś restartować te odpowiedzialne za dzwięk w systemie? Kiedyś też tak miałem i zwykły restart tych usług/sterowników pomógł (miałem wtedy Windows 8.1 i po świeżym formacie tez nie działało)

Jakiego systemu używasz?

Jeśli któryś z Windowsów to czy próbowałaś może z samym Windowsem naprawić np. domyślnym narzędziem do naprawy czy cokolwiek?

Ciężko z naszej pozycji określić co dokładnie może być problemem jeśli nie mamy przed sobą samego komputera/laptopa :D

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Miałam problem początkowo z kartą graficzną przez brak sterowników, więc je pobrałam i problem ustał. A z tego, co słyszałam to instalując ten sterownik aktualizował się również ten odpowiedzialny za audio.

https://scr.hu/LdaZGD wcześniej i przy karcie dźwiękowej był pomarańczowy wykrzyknik, więc mogę sądzić, że sterowniki są w porządku. Tym bardziej, że mikrofon wbudowany działa bez problemu na skypie, ale na tsie nie.

https://scr.hu/K2q2Or

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngheresis ogólnie to nie ten dział na forum, to jest dział teamspeak a ty potrzebujesz pomocy w komputerem. Jeśli te porady Ci nie pomogą zajrzyj do tego działu - klik .

Wejdź na stronę producenta słuchawek/mikrofonu i pobierz starszą wersję sterówników, bądź bezpośrednio u niego pobierz nowe sterowniki.

Również jeśli to nie pomoże przywróć system windows. Panel Sterownia -> System i zabezpieczenia -> Przywróć ten komputer do stany z określonego momentu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...