Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Porady dla początkującego?

qba4474

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Postanowiłem sobie pograć , wraz z tym poprosił bym o jakieś porady ewentualnie linki do poradników dla początkujących graczy. ( Tzn Jaka postać dobra dla początkującego itp.)

Opublikowano

Dobry jest Garen lub Master Yi, obie postacie są tanie ale od siebie różne. Na początku pograj tym pierwszym. Poradnik znajdziesz sam, wpisz sobie "Garen build" i wyskoczy Ci co powinieneś kupować na niego.

Opublikowano

Pograj prostymi championami do gry tj. Garen, Master Yi, Annie, Ashe. Pooglądaj sobie trochę streamów, popatrz jak powinna wyglądać regularna gra. Dopóki nie osiągniesz 30 poziomu to pewnie ta gra będzie chaotyczna ale potem zacznie się zabawa. Patrz na swoje błędy, próbuj ich unikać w przeszłości. Realizuj co źle zrobiłeś gdy umarłeś albo co mogłeś zrobić lepiej.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Pogladaj sobie poradniki nervariena, są one skierowane dla nowych graczy.Nie polecam na początku streamów ogladać bo możesz nie zrozumieć wielu rzeczy.

Ps.Graj sobie wszystkimi postaciami z rotacji oraz jak grasz na przeciwna postac to zwracaj uwage na to jakie ma umiejetnosci.

Opublikowano

Runy kupuj dopiero na 30lvl i krąg 3 podstawa w tej grze to myśleć i farma kup  sobie garen yi postacie za 450 xin zhao Warwick,masz 4 linie Top(górna) bot(dolna) mid(środkowa) i jungla znajdź swoje miejsce w LoLu do 30lvl najlepiej chodzi gdzie chcesz iść top bot czy jungla 

Opublikowano

Runy kupuj dopiero na 30lvl i krąg 3 podstawa w tej grze to myśleć i farma kup  sobie garen yi postacie za 450 xin zhao Warwick,masz 4 linie Top(górna) bot(dolna) mid(środkowa) i jungla znajdź swoje miejsce w LoLu do 30lvl najlepiej chodzi gdzie chcesz iść top bot czy jungla 

20lvl*

Kupuj łatwe postacie typu Warwick, Annie, oglądaj tutoriale dla nowych graczy. Nie oglądaj streamów, bo to trochę dla tych lepszych, nie pchaj się do wszystkich championów naraz, najpierw poznaj ich skillsety.

Opublikowano

Dużo daje oglądanie tych co streamują, oczywiście tych dobrych a nie jakiś pajaców. Polecam coś typu Jankos, gosu itp. O podstawach dowiesz się z jakiś poradników dla początkujących.

Opublikowano

Ja zaczynałem Garenem.

Nie jest to skomplikowana postać, mój 10 letni brat właśnie zaczyna grać i nim jakoś wychodzi.

Opublikowano

Nie polecam zaczynać.Będziesz później plakac jak po pol roku gry ci zbanuja konto pernamentnie za nic.Znajdz sobie lepiej inna gierke.

Opublikowano

Nie polecam zaczynać.Będziesz później plakac jak po pol roku gry ci zbanuja konto pernamentnie za nic.Znajdz sobie lepiej inna gierke.

Nie ma banów za nic. 

Mi na początku dobrze szło ale potem nie grałem z pół roku i same losy mam teraz xD

W ogóle jest jakiś tut dotyczący jak prawidłowo grać jako jungler? Bo to jest troche irytujace jak po 2-3 minutach zaczyna się spam aby być w kilku miejscach na raz...

Opublikowano

Nie ma banów za nic. 

Mi na początku dobrze szło ale potem nie grałem z pół roku i same losy mam teraz xD

W ogóle jest jakiś tut dotyczący jak prawidłowo grać jako jungler? Bo to jest troche irytujace jak po 2-3 minutach zaczyna się spam aby być w kilku miejscach na raz...

Wymaga to ogromnej wprawy. Musisz wiedzieć, gdzie być, jak grać, jaką obrać trasę w jungli itd. :)

NightBlue3 ma bardzo dobre poradniki na YT.

Opublikowano

1.Na youtubie obczaj poradniki, do każdych champów masz.

2.Streamerzy posługują się słowami, które mogą być niezrozumiałe. Tak samo grają a nie tłumaczą, więc nie polecam.

3.Poszukaj postaci dla siebie (maina) i znajdź sobię linię i drugą na zastępstwo (na rankedach się przyda).

4.Poziom osiągniesz dość szybko bo zmniejszyli ilość exp do 30. Tyle odemnie.

Opublikowano

Spróbuj na początku wymasterować Annie, ma bardzo łatwą farmę, dużego bursta i ultimate, który przy stunie i dobrym wycastowaniu może wygrać grę. Świetna postać dla początkującego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...