Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z paczką modów

Arialll

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ściągnąłem sobie paczę modów od pana DjVirusa, zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją czyli usunąłem folder res_mods po czym wybrałem z listy jakie mody chcę. Niestety gra działa do momentu ładowania bitwy tzn. bitwa się ładuje do końca i tak zostaje ale nie przechodzi do gry. Widzę tylko na tej liście początkowej które czołgi zostają zniszczone. Po bitwie normalnie gra przechodzi do garażu. Ktoś może wie dlaczego tak się dzieje?

Cyrk.png

Opublikowano

Wina modów, źle dobrana paczka lub coś się gryzie. Ja tam zawsze swoje mody zbieram, w paczce djvirusa najwyraźniej jest coś nie tak.

Opublikowano

No ale innym działa ;/

Nie masz swoich, innych modyfikacji? Kiedyś też spotkał mnie taki problem. (Jedynie czołgi lekkie i artylerie) Usunięcie wszystkich modyfikacji niestety nie pomogło, jedynym wyjściem był reinstall gry.

Wysłane z mojego MOVE 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Mody od DjVirusa to jeden wielki syf, nie polecam w ogóle. Jeśli dalej tak będzie to je wszystkie odinstaluj, chociaż wątpie pomoże pewnie reinstall gry i inne mody. Weź lepiej od Aslaina, a nie to badziewie. 

Lubisz Serie A? Napisz do mnie na PW! 

Opublikowano

Mody od DjVirusa to jeden wielki syf, nie polecam w ogóle. Jeśli dalej tak będzie to je wszystkie odinstaluj, chociaż wątpie pomoże pewnie reinstall gry i inne mody. Weź lepiej od Aslaina, a nie to badziewie. 

Taki cwany ? Zrób sam mody

Niektóre mody ze sobą kolidują. Może ma jakieś swoje modyfikacje, i się nawzajem wykluczają. 

Opublikowano

Taki cwany ? Zrób sam mody

Niektóre mody ze sobą kolidują. Może ma jakieś swoje modyfikacje, i się nawzajem wykluczają. 

"Zrób sam mody"

DjVirus nie jest autorem żaden z modyfikacji, wątpię że XVM'a sam skonfigurował. On tylko wrzucił kilka modów (jak widać lekko bezmyślnie) do 1 paczki i dumnie nazwał je "mody djvirusa". 

Ja zawsze robię swoją paczkę z tego czego aktualnie potrzebuję, wtedy mogę w prosty sposób sprawdzić co z czym się gryzie, nie mam nic za mało, nic za dużo. 

Opublikowano

On twierdzi, że nic nie koliduje... no i znaczna większość pisze, że im działa więc nie wiem o co chodzi. No nic reinstal wota jest konieczny bo nawet odinstalowanie tego nie pomaga.

Cyrk.png

Opublikowano

Skoro usunięcie modów nie pomaga, to może to nie była kwestia modów?

Opublikowano

Skoro usunięcie modów nie pomaga, to może to nie była kwestia modów?

Kwestia modów bo czysty wot chodzi i chodził zanim wgrałem paczkę. Jedyna moja ingerencja w pliki to przed instalacja usuniecie res_mods zgodnie z instrukcją. Po wgraniu paczki od Aslaina również gra chodzi prawidłowo.

Cyrk.png

Opublikowano

A folder 0.9.14 masz w res_mods? Jest on wymagany do działania gry. 

Opublikowano

Skoro wymagane było usunięcie res_mods, to znaczy że przy instalacji utworzy się samoczynnie ten folder.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Skoro wymagane było usunięcie res_mods, to znaczy że przy instalacji utworzy się samoczynnie ten folder.

Ale po usunięciu modów już niekoniecznie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...