Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Late game chanter vs late game gladiator

araszewski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chanter to po prostu klasa, która zwiększa atrybuty swojej drużyny dzięki swoim aurom.
Zazwyczaj robi za postać, która supportuje swój team, a na PvP? Napierdziela szybkim combo, stunuje etc ;)

Na end game instancjach po prostu supportuje i czasem pomaga z odepchnięciem mobków.

Glad? 
Typowy DPS, który czasem tankuje i taka jest jego rola na PvE.
PvP? Wykorzystuje swoje AoE, aby rozgromić przeciwników. 

Opublikowano

Chanter nie jest DPS.
Na end game instancjach biorą go głównie ze względu na jego aury, które dosyć mocno zwiększają atrybuty drużyny + kilka innych skilli.
Jest to melee, więc bić może, jak najbardziej, ale inne klasy są do tego lepiej stworzone :P 
Raczej jak zostanie złapane agro np. mobków, które dopiero się zespawnowały, to chanter może to pomóc odgarnąć.

Opublikowano

@Velkoz21

Ehh okej, bo wlasnie mialem dylemat pomiedzy gladem i chanterem. Chanter bardziej podobal mi sie w pvp jak ogladalem filmy na YT, lecz nie podobalo mi sie to, ze na instancjach musi grac defensywnie i healowac zamiast bic itp.

dsa

Opublikowano

Glad to jest AoE dynamiczne PvP, a chanter? Taktyka chantera wygląda mniej więcej tak - atak/skille ---> ucieczka i heal ---> atak/skille ---> ucieczka i heal SCHEMAT POWTARZAMY dopóki przeciwnik nie padnie.

Opublikowano

Dobry chanter może sam rozwalić kilku przeciwników naraz, może za dużego dmg nie ma (bo chyba najsłabszy z gry) ale jego skille, stuny (czy co on tam ma) potrafią mocno wkurw**.

Opublikowano

Wlasnie problem w tym, ze pod wzgledem PvP bardziej podoba mi się chanter, lecz pod względem expienia i instancji lepszy wg. mnie jest gladiator.

Więcej czasu będziesz grał na end-game niż expił więc na to nawet nie patrz.

O tych dwóch klasach się nie wypowiem zbytnio, bo gladem grałem tylko na privie, a Chantera kupiłem jako alt konto, gotowego na 60lvl i jedynie wyexpiłem do 65. Co do samych instancji - jako, że grałem Templarem to prawie nigdy nie miałem glada w grupie PvE. Na PvP owszem, ale to inna sprawa. Przydatny z względu na aoe. Chanter zawsze jakiś był i na PvE, i na PvP ale zawsze leczył sam lub wspierał Clera. Jako healer też daje radę bo robiłem dla APków Eso (Esoterrace) duo z chanterem i SAS (Shattered Abyssal Splinter) trio z bardem/sorcem i chanterem jako healem.

Najlepiej by było jakbyś pobrał sobie jakiegoś priva, np. JustAion i tam stworzył zarówno Chantera jak i Glada. Wyexpisz je szybciej niż na globalu i da Ci to jakiś pogląd czy dana klasa jest dla Ciebie w porządku, czy nie.

Opublikowano

jezeli nauczysz sie grac chanterem to zrobisz wiekszy DPS niz wiekszosc gladow :) ale naprawde malo jest takich chanterow :) a co do pvp jezeli ogarniasz ta klase naprawde dobrze to praktycznie jest to klasa nie do pokonania :)

" Myślą że są lepsi - Nie Są !

Nie czuj się gorszy,

Kto im dał prawo żeby móc nas osądzić ?

Dosyć ! Spójrz mi w oczy, wiesz przecież

Nikt mi tego nie dał, nikt mi tego nie zabierze ! "

Opublikowano

Chanterem większy DPS niż gladem? Większej głupoty nie słyszałem. 
Chyba tylko na Barusie są sytuacje, że Chanter zrobi większy DPS niż glad., ale na tym serwerze wszystko jest możliwe, bo nie ma dobrych graczy ;p

Assasyn i Gladiator mają NAJWIĘKSZY DPS w grze(obrażenia na sekunde). 
Chanter, z tego co pamiętam, to bazowo wypada w tym najsłabiej ze wszystkich postaci.
To jest klasa, która ma wspierać swoimi aurami, pomagać clerowi i jednocześnie ma dać radę sama siebie obronić(stuny, szybkie combo atakujące) i po to właśnie jest Chanter. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...