Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Windows Update problem (win 7 ultimate 64bit)

rafen

Pytanie

Opublikowano

Przeinstalowałem sobie dzisiaj system i mam problem z windows update, bo nie pokazuje w ogóle żadnych aktualizacji. Zostawiłem wyszukiwanie na prawie pół dnia a pasek jak był tak jest i cały czas szuka. Gdzieś czytałem, że inni też mieli takie problemy, ale zazwyczaj po 2h coś im znajdywało a u mnie od rana nic się nie zmieniło. Idzie coś z tym zrobić?

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Być może usługa Windows Update została uszkodzona, zresetuj komponenty tej usługi.

Użyj >> Microsoft Fix IT

Po uruchomieniu zaakceptuj licencje, wybierz tryb naprawy (na początek domyślny - odznaczona opcja "Run agressive options (not recommended))" >> Dalej >> Zatwierdź dialog UAC (Kontrola konta użytkownika) >> Program utworzy punkt przywracania oraz rozpocznie proces naprawy, czekaj cierpliwie. Po ukończonym procesie naprawy uruchom ponownie komputer. 

Opublikowano

Jakoś nie wierzę by w zwykłym kompie miał windowsa który kosztował by ponad połowę wartości komputera ( 800-1200 zł dla zwykłych użytkowników ), to nie pisz że nie ma pirackiego jak sam nie masz pojęcia. 

Zwykle z głupoty ściąga się byle jaką wersję windows, Ultimate to chyba tylko ze względu na nazwę i dla szpanu że się ma. Akurat jest to najbardziej wymagająca wersja systemu z największa liczbą zbędnych programów zainstalowanych i usług uruchomionych z których nigdy nawet nie skorzysta, do gier to najgorszy z systemów z powodu zwiększenia zasobów na system w czasie działania.

Problem z update zawsze jest w wypadku aktywatorów które zmieniają/wyłączają dostęp do serwerów aktywacji, aktualizacji itp na stronach microsoftu. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Rzucasz trochę słowa na wiatr, przedstaw jakieś dowody na to. Jeżeli byłby to piracki system aktywowany np.: przez KMSpico to będzie widoczne to w logu FRST i dopiero wtedy możesz coś takie insynuować. 

Opublikowano

To skutki instalacji pirackich wersji systemu i używania aktywatorów. To raczej nie problem bo sam użytkownik to sobie robi. 

Kiedyś może się samo odblokuje. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Pewnie pirackie :/ Bo aktywatory zmieniają dostęp do serwerów aktualizacji Microsoft

Chcesz się dowiedzieć nieco o mnie? Zapraszam na mój profil ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...