Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak questów dotyczących sklepów u npc.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Wie ktoś dlaczego na plikach derin nie ma ŻADNEGO questa npc'ta, który posiada sklep? Typu handlarka, handlarz zbroi, broni? Chodzi mi o lokalizację w ftp:

/usr/home/derin/share/locale/germany/quest/object

Ponieważ potrzebny jest mi quest właśnie takiej handlarki różności te trzy pliki item_mall.start.0.arg itd, które powinien zawierać folder "9010", którego tam nie ma...

Z góry dzięki.

8940714373749971015090.gif

Opublikowano

Nie chodzi o folder CHAT w folderze z id handlarki "9010" gdzie znajdują się trzy pliki, w których są questy na otworzenie się sklepu.

Opublikowano
/usr/home/derin/share/locale/germany/quest/

W tej ścieżce musisz mieć quest, być może tamte pliki w object to pozostałości po starym quescie. 

Opublikowano

W tej ścieżce musisz mieć quest, być może tamte pliki w object to pozostałości po starym quescie. 

Niestety w tym problem, że nie ma tam żadnego folderu questa pełniącego role shopu.

Spójrz i powiedz czy widzisz tam folder o id "9010"? Ja nie.

4ce337194797b88ab466a1d991d42f96.png

Pomimo, że owego folderu tam nie ma. Handlarka normalnie stoi, działa, w mysql jej shop także jest.

Opublikowano

Niestety w tym problem, że nie ma tam żadnego folderu questa pełniącego role shopu.

Pomimo, że owego folderu tam nie ma. Handlarka normalnie stoi, działa, w mysql jej shop także jest.

Przecież do otwarcia sklepu nie potrzeba żadnego questa, jeżeli masz zrobiony sklep w mysql. Questa potrzeba jeżeli chcesz zrobić u jednego npc wiele sklepów.

Opublikowano

Przecież do otwarcia sklepu nie potrzeba żadnego questa, jeżeli masz zrobiony sklep w mysql. Questa potrzeba jeżeli chcesz zrobić u jednego npc wiele sklepów.

Miałem zamiar zrobić z moba npc'ta pełniącego role sklepu. Dlatego potrzebuje quest takiej choćby handlarki różności. Inaczej owego moba można bić i nie da się go otwierać, jako sklep. Mam nadzieje, że rozumiesz.

Opublikowano

Miałem zamiar zrobić z moba npc'ta pełniącego role sklepu. Dlatego potrzebuje quest takiej choćby handlarki różności. Inaczej owego moba można bić i nie da się go otwierać, jako sklep. Mam nadzieje, że rozumiesz.

1. Jak zrobić npc z moba:

2. Quest przykładowy:

http://wklej.to/ckubD

Opublikowano

Po wgraniu questa na ftp do katalogu chat w folderze z id moba Błąd podczas łączenia się z serwerem.

Assertion failed: (!"cannot find quest index"), function LoadStateScript, file questnpc.cpp, line 99.

Opublikowano

Po wgraniu questa na ftp do katalogu chat w folderze z id moba Błąd podczas łączenia się z serwerem.

Assertion failed: (!"cannot find quest index"), function LoadStateScript, file questnpc.cpp, line 99.

Quest wgrywasz do folderu quest nie chat. Podstawy się kłaniają.

Opublikowano

Quest wgrywasz do folderu quest nie chat. Podstawy się kłaniają.

Tak, prawda. Mój błąd.

Quest działa, ale jest jeden problem mianowicie w sklepie nie ma itemków, które dodałem w mysql. Gdzie popełniam błąd? Nie jestem, aż tak głupi i nie siedzę w tym jeden dzień, zaś jeśli chodzi o questy zaczynam się z tym bawić, i jak widać coś mi nie wychodzi :P

@Edit

Linijkę "npc.open_shop()" pozostawiłem pustą i stąd ten błąd. Dziękuje za pomoc. Można zamknąć :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...