Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

szukam silnika gry 2d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

osobiście polecam bibliotekę graficzną SDL2 do języka C++... Powiesz że chodziło ci o silnik ale co ci po silniku skoro możesz zrobić bardzo szybko grę 2D wystarczą tylko podstawy.. Powiedzmy że renderujesz mapę to co to za logika aby postać poruszała się po niej :)

@

Nie doczytałem! Przepraszam

Weź na sam początek pobierz gotowy silnik NP. Sanktuarium z GryViaWWW. Podczas edycji nauczysz się pisania tego typu gier :)

PS. Zawsze możesz zobaczyć tutorial 

Opublikowano

Unity... Polecam.

Do gier Via WWW? Nie wiedziałem :)

Opublikowano

A game maker od yoyo games? Wydaje mi się najlepszy na start i rozwinięcie swojego doświadczenia. Bez problemu początkująca jak i doświadczona osoba by sobie z nim poradziła, bez narzekania. A po za tym grę możesz opublikować na wiele platform w tym WWW. Ja korzystam 2 lata i jak na razie nie odczuwałem potrzeby zmiany na inny program.

Opublikowano

Napisz coś więcej co to ma być za gra, czy to ma być jakiś rpg czy jakaś zwykła klikanka. 

Swego czasu było sporo silinków gier dostępnych na stronie http://gryviawww.pl/.

Na pewno są jakieś kopie na chomikuj czy innych tego typu serwerach.

Ale jeśli chcesz zrobić jakąś gierkę w którą ktoś będzie grał odradzam Ci ten sposób. Spróbuj sam coś napisać, jeśli nie będziesz umiał samemu pisać to taka gierka będzie beznadziejna, no chyba że jesteś grafikiem to co innego.  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...