Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak grać w Gwinta?

revenge94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, jak grać w gwinta - chodzi mi o jakiś db poradnik dla początkujących..jaką pierwszą talie sie składa, jakie karty w niej najlepiej mieć i o taktykę w 1 rundzie wyrzucac sie z najlepszych kart czy zostawiac najlepsze karty na ostatnie tury.. 

Opublikowano

Po co Ci poradnik? Ta gra jest strasznie prosta, na początku w białym sadzie były tłumaczone zasady, teraz najlepiej po prostu graj. W czasie gry zorientujesz się co i jak.

A jeżeli to Ci nie odpowiada to wpisz na youtube SargeThePlayer, on ma serie z wiedzmina 3, grał w niektórych odcinkach w gwinta i tłumaczył mniej więcej. Jeden z początkowych odcinków co jest w białym sadzie pokazuje tę grę.

Opublikowano

Mi też Gwint nie przypadał, ale jakoś dawałem rade :v

Ja miałem dość łatwą taktykę.

Na początek daje słabe karty, gdy widzę, że przeciwnik daje swoje bardzo dobre karty i ma znaczącą przewagę w punktach, a ja nic nie mogę zrobić (nawet z pogodą, ani innymi bonusowymi kartami)to pasuje, ale przed tym warto jeszcze dać jakieś swoje slabe karty, by komputer-przeciwnik wywalił kolejne swoje karty.

W drugiej rundzie chcesz wygrać i robisz by tak było, nie wywalając samych najlepszy kart (dać jakieś slabe karty i do nich dać kompatybilne bonusowe karty, a dla przeciwnika jakąś pogodę.

W trzeciej wszystko najlepsze, nie zapominając o pogodzie dla przeciwnika i bonusów dla twojej talii.

Opublikowano

Lol, jakas lepsza giera niz gwint?

Z*******a giera na rozluznienie, bez nerwow, mozna sobie odpoczac od jezdzenia na plotce po zlecenia itp. :)

Zawsze jezdzilem do kazdego kupca zeby pograc z nim w gwinta, a taktyke mam podobna co pan up@.

Jak mam tych agentow, to zawsze je wywalam na stol, potem daje karte krola(pogode) zeby nie tracic swojej karty, gdy przeciwnik ma juz 7(lub mniej) kart to dopiero wyrzucam karty z pkt. 1/2/3.

I gdy przeciwnik ma 3/4 karty to ja mam z 8 i nie ma jak juz sie bic przez nastepne tury.

Choc nie powiem, nie ktorzy byli trudni do pokonania ^^

Intel Core i3-2120, 3.30GHz -- GTX 560 1280MB -- Mobo H61 -- 4GB ram -- Chieftec 500W -- W7 Ultimate 64 bit.

Wydajnosc systemu:

Grafika dla aero i gier:7.5

Procesor:7.1

RAM:7.1

Ranga w kunter strajku:Supreme.

Oski, czekam na 1 v 1! 

Opublikowano

Ja zawsze na początku wywalam szpiegów. Dają oni nam dodatkowe karty,a przeciwnikowi punkty. Pierwszą rundę zawsze oddaję i następną zaczynam z przewagą kart (np. 12:7).

Gdy przeciwnik rozda wszystkie swoje karty, to pasuje i wtedy mam łatwe dwie rundy. ­ Bardzo prosta i mało wymagająca taktyka.

­

Opublikowano

Serio? Poradnik do gwinta? SERIO?!

*Skup jak najwięcej kart do wybranej karty.

*Zapoznaj się z właściwościami kart.

*Niektóre karty neutralne są fajne (manekin czy jak mu tam)

*Naucz się "oddać turę" 

*Ja zrezygnowałem z kart pogody i jest super. Mam tylko kartę "Czyste Niebo"

*Graj, bądź sprytny, i nigdy nie wywalaj najsilniejszych kart na samym początku.

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

A najlepiej to leć na Skellige i uzbieraj talie Potworów ;) najlepsza w wieśku, łatwo się nią gra no i są wg. mnie lepsze od innych

Opublikowano

A najlepiej to leć na Skellige i uzbieraj talie Potworów ;) najlepsza w wieśku, łatwo się nią gra no i są wg. mnie lepsze od innych

Duże powodzenie tej talii zależe od czystego nieba, bo jak Ci rzucą trzaskający mróz + to co niszczy jednostki (nie pożoga) to masz pograne  w rundzie.

Chociaż im później w grze to tym mniej kart pogodowych używają NPC, takie zdziwienie.

Opublikowano

No pograłem troche, bo przyznam że olałem sobie cały ten gwint i obróciłem po kupcach i innych npc które chcą zagrać.. fajnie spedzony czas :) miło się gra i szczerze to myślałem że troche trudniej bedzie :D 

Dzięki za podpowiedzi!

Opublikowano

Od siebie dodam, że początki są ciężkie. Trzeba sobie dobrą talię ułożyć, a potem miło patrzeć jak rozkładasz przeciwnika bez najmniejszych problemów.  :)

652461476122967357515.jpeg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

To też dodam coś od siebie, bo szczerze powiedziawszy uwielbiam tą gierkę.

- karty które dają możliwość dodania karty odrzuconej zostaw na 2,3 partię np Yennefer, albo łucznicy Scoiatel.Zawsze jedna karta więcej.

- jeżeli w talii posiadasz więcej niż wymagane 22 karty, odrzuc całkowicie te najsłabsze.

- na początku ( o ile posiadasz rzuć szpiegów ) po pierwsze zdobędziesz więcej kart. Po drugie łatwiej możesz rozplanowac co grać.

- jeżeli grasz przeciwko królestwó północy lub cesarskim - zostaw manekina często mają szpiegów których możesz przechwycić.

Chyba tyle. Jak coś wymyśle sensownego to dam edita i dodam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...