Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Okno zawsze na wierzchu, "niewrażliwe" na kliknięcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepraszam, nie wiedziałem jak do końca nazwać temat, czy jest możliwość, zrobienia okna, które będzie zawsze widoczne(nawet w grach) oraz nie będzie miało wpływu na rozgrywkę, tj jeśli kliknę tam gdzie znajduje się owe okno, to kliknięcie będzie spowodowane w grze, a nie na tym oknie. 
Piszę bardzo dziwnie, wiem to. Jak ktoś nie ogarnie zrobię obrazek, może łatwiej będzie xD
Z góry dzięki za pomoc

Opublikowano

Forma posiada właściwość TopMost, a do umożliwienia klikania użyj flagi WS_EX_TRANSPARENT (wyszukaj w Google) :)

Aaaa, jeszcze jedna informacja, jeśli okienko ma fullscreen (np gra) to musisz wymusić rysowanie bezpośrednio po okienku, jest gdzieś na msdn jak to zrobić, ale wtedy musisz zrezygnować z winforms/wpf.

"Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher."
~A. Einstein

Opublikowano

W sumie to nie jestem pewien, spróbuj ;)

"Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher."
~A. Einstein

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...