Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Yatqa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z zalogowaniem się do yatq

Wpisuje ip teamspeaka

query port wpisany

w port nic nie wpisałem

w username jest: serveradmin którego nie zmieniałem

w haslo: mam haslo zmienione przez vps

i wyskakuje mi:

http://scr.hu/0we7q/6uhcl

Help

10/20/100/150/200/300/400/500/600/700

Opublikowano

Spróbuj wpisać ten port (domyślnie 9987). Pokaż dokładnie jakie dane wpisałeś (bez hasła obv.).

Opublikowano

Z pierwszego obrazka wynika, że wpisałeś zły login bądź hasło do serwera którego próbujesz się połączyć.

Port nie jest wymagany przy logowaniu, lecz możesz go wpisywać.

Spróbuj się połączyć przez numeryczne IP twojej maszyny bo możesz mieć tylko przekierowane DNS tylko na rekord SRV.

Opublikowano

Jeżeli jesteś pewny że hasło i login do konta Admin Server Query masz poprawne, to również dołączam się do Borygarda - spróbuj numeryczne IP gdyż ogólnie jest to bezpieczniejsza opcja - wtedy masz pewność że chociaż ten aspekt masz na pewno poprawny a na dodatek jeśli coś nie odświeży się w DNS to zawsze będziesz miał kontrolę chociaż z poziomu YATQA gdyż IP numeryczne maszyny Ci się nagle nie zmieni.

Jeśli to nie zadziała, możesz również sprawdzić czy port 10011 jest poprawnym portem do Query i czy nie jest czasem zablokowany gdzieś w IP tables czy firewallu hostingowym - wtedy odblokuj i spróbuj ponownie za moment gdyż może trwać chwilę zanim maszyna zacznie ponownie ''nasłuchiwać'' na tym porcie :)

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...