Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] ChronoControl - Moc cofania się w czasie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

4d0928fd6d9bed2cf2df1e85e803d84c6b910ea5

e625eb14a491223b4a631c86dcc647429aea107c

Dość długo pracowałem nad tym pluginem, pierwsza wersja była bardzo zbugowana, wywalała mnóstwo błędów i miała ponad 6 tysięcy linijek kodu, zacząłem optymalizować tą starszą wersję, ale stwierdziłem że nie warto, dlatego zacząłem pisać plugin od nowa, nowa wersja jest oczywiście lepiej zoptymalizowana, jest o wiele krótsza(1700 linijek kodu), wszelkie bugi i problemy z pluginem proszę pisać w tym temacie lub na pw.

Jak korzystać z manipulatora czasu?

Klikając prawym przyciskiem myszy - uruchamiamy go, w ekwipunku pojawi nam się 10 zegarków, każdy zegarek symbolizuję jedną sekundę, gdy zegarki znikną, nie będziemy mogli się cofnąć, klikając lewym przyciskiem myszy, mając w ekwipunku zegarek, możemy cofnąć się w czasie w miejsce w którym uruchomiliśmy manipulator.

Manipulator posiada czas odnowienia, wynosi on 22 sekundy.

491137a06bb17229ded3c342e667fba399cc7e7a

/manipulator - przywołuje manipulator czasu 

uprawnienie potrzebne do przywołania manipulatora - chrono.manipulator

8fb427e38718454e4026137fee825ce7feea904d

Link do pobrania pluginu:

http://www.mediafire.com/download/bwgwhmy1wtd7sad/Chrono.jar

Skan:

https://virustotal.com/pl/file/852a51b008eaea81832f3103eb6b884bcf958546a959689de82fc93f1383848a/analysis/1462099416/

Plugin działa na wersji 1.8.X

aac38a3ca701800a8c9e3ff33aa5d0bf.png

Opublikowano

Gratuluje porządny plugin jakas nowa ciekawostka :>

Służę pomocą również innym użytkownikom :) jak potrzeba pomocy zapraszam na pw na pewno pomogę

Opublikowano

Optymalizacja #1 : Cały kod 1 klasie, mega optymalizacja .... :D

Optymalizacja #2 : 100 map 

Więcej nie chce mi sie wypisywać :)

Jak ktoś chce sobie zbednym pluginem obciążyć bardziej maszyne to polecam. Jak nie to nie :)

Opublikowano

Jaaa pierdoleee xD

­

Ja się nie będę może wypowiadał bo rzygam pod siebie... no dobra,

• variablesy po polsku,
  • 1500 linijek w jednej klasie,
  • mnostwo hashmap,
  • za każdym razem tworzenie nowego runnabla obciążającego główny wątek
  • pierdyliard linijek ze wczytywaniem chujowych wartości do hashmapy
  • doczytać się w tym kodzie c***a można

Ogólnie to @Looken wróć do robienia poradników o pluginach z bukkita, bo póki co ci nie wyszło.

pzdr, czekam na gównoburzę.

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

W porównaniu do starszej wersji to jest spory postęp a resztę postaram się poprawić, za niedługo pojawi się nowa wersja, więc piszcie wszystko co należy zmienić.

Opublikowano

Na początku zapoznaj się z tablicami, kolekcjami i pętlami w javie.
Więc tak:

• tworzenie nowych tasków powinno ograniczać się do minimum
  • raz używasz BukkitRunnable, a raz metody getScheduler, czemu?
  • powinieneś rozbijać swój kod na klasy, szczególnie kiedy implementujesz nowego listenera
  • powinieneś używać jak najwięcej języka angielskiego, zwłaszcza przy nazywaniu klas, zmiennych, metod itp.
  • kiedy wydajesz coś pod publikę, wypada zaimplementować chociaż prosty config z wiadomościami

Reasumując, całą wtyczkę można upakować w mniej niż 10 KB, a tobie poleciłbym przeczytanie choćby tego krótkiego kursu http://java-krok-po-kroku.readthedocs.io/pl/latest/

Opublikowano

@Riveilli

Dzięki za rady! Na pewno się do nich dostosuję, lecz plugin nie wiem czy będę kontynuował, chyba podjąłem się zbyt trudnego zadania jak na swoje możliwości, następnym razem zacznę od czegoś prostszego, dziękuję wszystkim za wypowiadanie się w tym temacie.

Opublikowano

@Looken, nieprawda. Przeczytaj kurs, skasuj starą jarkę, otwórz IDE i napisz go od nowa. Na pewno wyjdzie ci znacznie lepiej  :) 

@TheMajster, obciąża, bo jest w jednej klasie i 100 mapach? xD

@AdamGrzegorz, wtyczka może nie jest jakaś świetna, ale naprawdę nie trzeba zaczynać postu od "ja p******e, jakie gówno, normalnie rzygam pod siebie" i w dodatku od razu na samym początku kogoś zniechęcać do programowania.

Opublikowano

@Looken, nieprawda. Przeczytaj kurs, skasuj starą jarkę, otwórz IDE i napisz go od nowa. Na pewno wyjdzie ci znacznie lepiej  :)

@AdamGrzegorz, wtyczka może nie jest jakaś świetna, ale naprawdę nie trzeba zaczynać postu od "ja p******e, jakie gówno, normalnie rzygam pod siebie" i w dodatku od razu na samym początku kogoś zniechęcać do programowania.

To dla beki było, to mój znajomy.

Pomogłem mu potem na osobności :p Luzik.

@AntyWarn

Suaby plugin, looken to guwniakkkk :D:D:D:D

1/100

­

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

@Riveilli

Jak tam majówka przed komputerem ? :)

Napisałem, że może obciążyć bardziej maszyne, nie że obciąża, Czytanie ze zrozumieniem się kłania :)

@topic

Słaby plugin, czekam na nową wersje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...