Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

VPS czy normalny Hosting

Tugicram

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Nie wiem czy brać VPS 1GB ram 1 rdzeń 3,2GHz 25Gb ile to uciągnie graczy?
Czy normalny hosting serwera na pukawka.pl?

579571423327107377857.png

Opublikowano

Osobiście wolę pukawkę, ponieważ lepsze serwery, tańsze, natomiast jak jest przeciążenie to nie zapisują się komendy (rzadkość) tak czy inaczej, pukawka.

713582.gif         Liczba postów zebranych na koncie:
                                       25 50 75  100 125 150 175 200 250 500 1000 2000+

[Jeżeli pomogłem daj +]

[nic na tym nie tracisz]

Opublikowano

Witam

VPS wychodzi taniej ale wiecej roboty przy nim na hostingach  masz juz to zrobione i tylko wgrywasz paczke ( swoje pliki czy te z neta tej drugiej opcji nie polecam:)

jesli chodzi o hosting Polecam 1shot1kill.pl , Pukawka to scierwo od 1-2 lat;) czeste ataki DOS mimo ,ze podjeli wspolprace z eTOP to i tak nie moga dorownac 1shot.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Normalny

1shot1kill

albo

fpsmax <kupujesz 750fps i zwiększasz sobie do 1000fps i jest tanio,c*****o ale stabilnie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pamiętam gdy ja się bawiłem z serwerami cs 1.6 i miałem i na hostingu i vps`ie.

Wiadomo na VPs`ie więcej roboty ale jeśli masz dobą maszyne/vps to bez problemu możesz na niej postawić.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak hosting to 1s1k - nigdy pukawa bo firma sama w sobie serwery ma okropne ;) Polecam VPSa bo w każdej chwili możesz postawić więcej niż 1 serwer. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pukawka ssie nie polecam

1s1k.pl z*******y ;)

34fmy4o.jpg

Nie dyskutuje z debilami, najpierw sprowadzi mnie do swojego poziomu, by nastepnie pokonać doświadczeniem... :rolleyes:  <3

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja osobiście nie jestem fanem współdzielonych hostingów, jeżeli coś mam to wolę mieć sam do tego dostęp, dlatego wybieram dedyki / vps

Ponieważ masz wtedy dostęp do roota , i możesz sam sobie dobrze zabezpieczyć maszynę.

Jeżeli chodzi o hostingi to wszystkie serwery są można powiedzieć na jednej wielkiej maszynie.

Kupując maszynę wirtualną, masz pełen dostęp do wszystkiego, po prostu trzeba znać troszkę linuxa. Ci co piszą że pukawka , 1shot1kill to są hostingi dla osób leniwych ponieważ jarają ich wygląd panelu.

Na maszynie za 25 zł możesz postawić 2 32 slotowe serwery.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Stanowczo odradzam pukawke, słaba ochrona przed ddosami. Jeżeli już pójdzie taki atak a Ciebie akurat nie ma przy komputerze to serwer będzie wyłączony póki go ręcznie nie uruchomisz.

Polecam 1s1k.pl, automatyczny restart serwera po takim ataku, oraz super obsługa techniczna.

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

VPS nie uciągnie Ci serwera. Potrzebowałbyś raczej dedyka

To ty chyba nie wiesz ile potrzebuje serwer w CS xD

Wiadomo, że VPS, dużo bardziej stabilniejszy niż te hostingi wszystkie. 

signature-J2RJD3Z9.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...