Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto stworzyc publiczny ts3?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sam niedawno stworzyłem taki serwer jeżeli cie to cieszy to pewnie ze warto :D ja wrocilem po 2 latach do swojego serwera tez 512 slotow boty muzyczne mbot ful zestawem rangi wszystko zrb :D niedługo jakas reklama bd :p tak ze no jeżeli ci to sprawia przyjemność to waro :D jeżeli szukasz zarobku to niezbyt :D

Opublikowano

Jeśli posiadasz możliwość zorganizowania Sobie dobrej reklamy,która przyciągnie Użytkowników i serwery,które będą chciały stacjonować na Twoim serwerze to jak najbardziej tak.

Jednak pytanie zasadnicze czy potrafisz zabezpieczyć taki serwer technicznie ponieważ konkurencja jest duża i negatywnie nastawiona.  

Masz czas i chęci oraz wolne fundusze rób. Pamiętaj,żeby ograniczyć zaufanie do innych bo możesz się przejechać ;-)

Opublikowano

Kiedyś z serwerów nawet można było zarobić i wyjść na plus. Teraz są osoby które atakują twój serwer, włamują Ci się na niego jeśli nie masz dobrze ustawionych permisji etc.

Od razu Ci piszę , że na tym już się nie da zarobić - chyba ,że zrobisz topowy serwer w Polsce gdzie będzie siedziało FULL/FULL i zaczną kupować wszystko.

W dzisiejszych czasach serwery publiczne robi się z chęci dania komuś miejsca do pogaduszek, rozmów podczas grania bądź "zarywania w internecie".

Jeśli masz chęci, czas, pieniądze, motywacje, zdolności dzięki którym zabezpieczysz lepiej serwer niż twój hosting - to czemu nie - stwórz.

Opublikowano

Jeżeli masz się możliwość zaprezentować z czymś unikalnym to tak.

Opublikowano

Z mojego doświadczenia to wyciągne jeden wniosek - musisz mieć zgraną ekipę oraz gotowe jak najwięcej 'zaplecza' na przyjęcie użytkowników itp. Mój serwer stoi tylko dlatego że mam zgraną ekipę i jej ufam.

Jak wspominał Borygard, raczej z tego nie zarobisz, gdyż w tych czasach dużo ludzi po prostu oferuje usługi za darmo a więc ludzie idą tam gdzie nie muszą nic płacić - TS szybko potrafi zamienić się w studnię bez dna.

Jeśli chodzi o serwery publiczne to istnieje chyba taka patologia w Polsce że Właścicielom wydaje się że jeśli dadzą komuś permisje, wyżej kanał lub Bota Muzycznego, to zatrzymają ludzi i będą mieli np. 512/512 serwer. To jest fajne no ale cóż, to już zależy od tego jakie kto ma podejście - czy chce statystyki czy fajną atmosferę i społeczność na której można coś więcej stworzyć. Nie mówię jednak o wszystkich i gratuluję tym osobom że nie musiały się sprzedawać za to aby móc istnieć - i przed tym chcę Cię przestrzec, abyś zawsze miał jakiś cel i prowadził coś unikalnego a nie kolejną masówkę gdzie każdy wszystkiego oczekuje a nic nie daje.

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...