Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wgrać ROM?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam samsung galaxy young S6310N i chce zmienić rom mam pobrany jakies 4 foldery system meta inf tools i jeszcze 1 ale zapomniałem i jak wgrac ten rom prosze o pomoc jesli zle trafilem na miejsce wątku to przeniescie :-)

Opublikowano

Nie wiem co Ty zrobiłeś, ale ROMy się zazwyczaj flashuje przez recovery (customowe), plik jest w rozszerzeniu .zip.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Użyj google i poszukaj, instrukcja jak wgrywać tez pewnie jest z plikami i kolega do tego nie jest potrzebny 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Użyj google i poszukaj, instrukcja jak wgrywać tez pewnie jest z plikami i kolega do tego nie jest potrzebny 

Ale ja chce żebyście mi dali instrukcje a nie żebym ja sobie szukał..........

Z tego co ja wiem to ja was proszę o pomoc a nie Wujka Google ..

Opublikowano

Żeby coś zrobić najpierw to telefon trzeba przerobić i cokolwiek wiedzieć, przynajmniej przeczytać.   Dawać nie mam zamiaru a tym bardziej pisać turoriali które są ( zakaz kopiowania ) 

http://forum.android.com.pl/forum/910-rom-y-modyfikacje/

Zacznij od zrobienia recovery (  TWRP lub CWM ) a potem szukaj sobie romu jaki chcesz do wgrania przez recovery albo odina.

Wystarczy dopasować sobie rom do posiadanej wersji telefonu. 

Opublikowano

Żeby coś zrobić najpierw to telefon trzeba przerobić i cokolwiek wiedzieć, przynajmniej przeczytać.   Dawać nie mam zamiaru a tym bardziej pisać turoriali które są ( zakaz kopiowania ) 

http://forum.android.com.pl/forum/910-rom-y-modyfikacje/

Zacznij od zrobienia recovery (  TWRP lub CWM ) a potem szukaj sobie romu jaki chcesz do wgrania przez recovery albo odina.

Wystarczy dopasować sobie rom do posiadanej wersji telefonu. 

Nie  Wykrywa Odin .... Próbowałem   na usb na laptopie PC nie mam więc Windows 7 mam i powinno dzialac jak telefon dziala to dziala i moge wgrywać pliki jak mam w trybie download pokazuje ze nie nie dziala to urządzenie nie mam do tego sterowników bo nie moge znależć

Opublikowano

Po to dodałem link na forum by poszukać rozwiązania w razie problemów. 

Sterowniki powinny być czasem w plikach z Odinem i na 100% jest w sofcie do telefonu ( strona supportu, poszukaj sobie Kiesa ) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...