Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet - Jaki Wybrac ?

grymi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wytam

Poniewaz sie przeprowadzam do polski chcialbym kupic jakis internet. Obecnie posiadam neta 6 mega (bitow bajtow ? - nie znam sie ;/ ) ktorego transfer podczas pobierania wynosi ok 660- 680 kB/s. Chciałbym zapytac jakiego neta radzilibyscie abym kupil, ktory byl by szybszy od tego co posiadam. Zaznaczam ze cena nie gra roli :) . Uprzedzajac odpowiedzi typu: "masz oferty w internecie poszukaj sobie" musze sie przyznac ze nie za bardzo sie na tym znam :P

Dzieki za wszelkie porady :)

Opublikowano

Wszystko oprócz neostrady.

Dokładnie.Choć ostatnio ładna oferta 20MB na 9 miesięcy za 1 zł, lecz potem spora kasa.Najlepiej rozpatrz sobie jakiego neta potrzebujesz jakie pliki ściągasz i w co grasz.

Opublikowano

Wszystko oprucz neostrady, i jeszcze dialogu :P

Co do dobrego neta to wlasnie UPC i Netia.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

UPC( chciałem sobie kupić ale niestety w Toruniu nie ma przez Rydzyka)

Netia( posiadam na początku były małe problemy ale to dlatego, że mam bezprzewodowy. Teraz jest już dobrze)

Pomogłem? Kliknij: www.pajacyk.pl

Opublikowano

dzieki za pomoc :) ogolnie neta poltrzebuje do sciagania gier: :D tak wiec jaki jest transfer przy necie 25 Mb/s ?? bo przy 6 mialem jak juz pisalem ok 680

Opublikowano

Bodajże dzielisz sobie te 25Mb/s na osiem i wychodzi Ci maksymalny transfer(tak jak np. 1Mb/8=128Kb/s).

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano
Wszystko oprucz neostrady, i jeszcze dialogu

o.O ?

Mam dialog 12MB i pliki ściągają mi się z prędkością (bez ograniczeń serwerowych) 1,5-1,7 MB/s, a płace tylko marne 90 zł.

perfection.png

Sig by Thtsn ;)

Opublikowano
Wszystko oprócz neostrady.

Neostrada nie jest taka zla ;] Polecam 20 mb ;] szybki download ;] pliki 800 mb nawet do 5 minut  i gry; ] 

Obecnie gram w CrossFire , CombatArms , WarRock , Ava Online , Metin2 PL

Ostatnio jak zakladalem konto w ca mialem taki obrazek do przepisania ;] 

beztytuuzs.jpg

Opublikowano

sam mam neostrade i polecam ale radzę kupić ci internet cyfrowego polsatu ostatnio dostali nagrodę (nie pamiętam jaką :unsure: ) za najlepszy internet :rolleyes:

: P

300 POST - 3 czerwca 2010, 21.58

\

Opublikowano

sam mam neostrade i polecam ale radzę kupić ci internet cyfrowego polsatu ostatnio dostali nagrodę (nie pamiętam jaką :unsure: ) za najlepszy internet :rolleyes:

Pas polsatu =D

Neostrada nie jest taka zla ;] Polecam 20 mb ;] szybki download ;] pliki 800 mb nawet do 5 minut i gry; ]

Transfer zależy od tego jaką prędkość wybierzesz, a nie firmę. Chodzi mi o to, że na tym syfie w kantera mogę pograć tylko na niektórych hostingach (Za granicą nie ma mowy), nie wiedzą jak pomóc komuś rozwiązać problem, internet ma mieć tylko stały transfer, a reszta ich gówno obchodzi.

Opublikowano

czytalem niektore oferty i jest w nich napisane ze np. internet do 20Mb/s - no wlasnie to "do" mnie martwi bo nie chce zeby sie okazalo ze net bedzie najszybszy w srodku nocy a wdzien bedzie sraczka :/ , albo przekrocze jakis dzienny limit i tez dupa. Internet najbardziej potrzebuje do sciagania duzych wagowo plikow (gry itp) niemal 24/h i musze miec szybki transfer przez caly czas

Opublikowano

Co do pana który polecał Internet od Polsatu - czytałeś w ogóle ich ofertę? Jeżeli przekroczysz limit transferowy to za każde 0.25MB(chyba) płacisz kilkadziesiąt groszy, czyli jak ściągniesz po transferze grę która ma ~10GB, to do twojego rachunku dojdzie dodatkowe 400zł do zapłacenia. Nie polecam.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

czytalem niektore oferty i jest w nich napisane ze np. internet do 20Mb/s - no wlasnie to "do" mnie martwi bo nie chce zeby sie okazalo ze net bedzie najszybszy w srodku nocy a wdzien bedzie sraczka :/ , albo przekrocze jakis dzienny limit i tez dupa. Internet najbardziej potrzebuje do sciagania duzych wagowo plikow (gry itp) niemal 24/h i musze miec szybki transfer przez caly czas

Netia/UPC

Nic innego dobrego nie ma chyba.

Opublikowano

No ładna ta propozycja UPC, może jak się umowa z TP skończy to się rodziców namówi. :P

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Admin Cienia
Opublikowano

W UPC 25Mb to 25Mb, niema mniej, niema więcej. Pliki ściągają się z prędkością koło 3mb na sek.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...