Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Malmortius - dlaczego popularny?

Kerri

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktos mi wytlumaczy dlaczego ludzie teraz tak czesto skladaja duzego malmortiusa? 

W sezonie 5 skladali tylko tego malego i go konczyli na ostatni item.

Teraz po tych nerfach jest sporo slabszy a i tak jego popularnosc jest wieksza niz w sezonie 5.

Chodzi mi to budowanie tego duzego na 1 lub 2 item.

Opublikowano

Bo ma wszystko, co przydaje się ad postaciom. Armor pene, mres, ad, ze sterakiem praktycznie nie da się zostać zburstowanym przez fizza/syndrę itd. + ta pasywka jest bardzo silna w walkach.

Opublikowano

Bo ma wszystko, co przydaje się ad postaciom. Armor pene, mres, ad, ze sterakiem praktycznie nie da się zostać zburstowanym przez fizza/syndrę itd. + ta pasywka jest bardzo silna w walkach.

Pasywka ? ten marny life steal?

Wczesniej dawal 60-95ad i mial tego samego shielda a byl zdecydowanie mniej popularny.

Opublikowano

Czy ja wiem czy taki mierny, w late, kiedy każdy auto attack się liczy to da się dzięki temu przeżyć. Tam jest też spell vamp, nie tylko life steal.

Opublikowano

Co z tego, że stracił ileś AD? Jest tak tani (jak i hexdrinker), że jak już go masz to jakiś APC nie ma prawa Cie zrobić 1v1 (jeśli nie jest nafeedowany).

Malmortius jest bardzo popularny na Gravesie, bo buduje on Death Dance, który daje mu ogromny healing podczas walk a z połączeniem z malmortiusem i sterakiem jest w stanie wytankować więcej niż nie jeden tank i przy tym pozabijać enemy team.

No i dodatkowo teraz wygodnie się go składa, bo wystarczy dokupić mieczyki za 350 ewentualnie cały miecz, który daje 10 pene i potem dofarmić pozostały gold na malmortiusa.

Większość streamerów uważa, że powinno się go znowu znerfić ewentualnie hexdrinkera też bo są za tanie a dają dużo. Taki Zed pierwszy item kupi hexdrinker i taka Lux czy inny APC nie ma jak go zabić samemu.

Opublikowano

Osobiście buduje go tylko dlatego, że daje mi trochę MR, chroni przed burstem dodając przy tym AD.

Wolę, by tego nie buffowali. I tak zmiana magów dużo pozmienia, więc na razie nie ma co ten item buffować.

Opublikowano

Dla mnie dosyć uniwersalny item i składam go niemal w każdym meczu grająć Khazixem bo jest dla niego wręcz idealny.Nerf tego itemu nie jest aż tak strasznie odczuwalny i nadal warty budowania.

Opublikowano

Malmortius jest kompletnym przedmiotem. Posiada wiele ważnych atrybutów, które są na dużej ilości postaci wręcz niezbędne. Daje przewagę przeciwko wielu oponentom nawet we wczesnej fazie gry.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Bo daje przebicie teraz  as life steal  oczywiscie kiedy jego efekt jest uaktywniony

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...