Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto grać?

biser

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chciałbym wrócić do TERy, ale czy warto? Czy na serwerach jest duża ilość graczy tak jak to było przed rokiem? Czy spotkam jakiś Polaków?

Opublikowano

Polecam 2 serwery na EU :
* Killian (PvP)

* Arcadia (PvE) - gram tutaj z gildią i przyjmujemy ogarnięte osoby posiadające ts'a

+ na EU gra więcej polaków, jest lepszy ping, no i strefy czasowe co sprawia więcej ludzi niz na NA :D

76eff0d7b6a46.png

Opublikowano

Warto, polecam NA, serwer Mount Tyrannas PVP, jest dużo osób, BARDZO dużo. Co prawda to strefy psują troszkę rzeczy ale do 18, wtedy jest już dużo osób i praktycznie każda lokalizacja ma wysokie zaludnienie. Na party czeka się max 5 minut, nie jest P2W w przeciwieństwie do EU, jest dużo eventów i fajnych, ZDECYDOWANIE LEPSZY dystrybutor, bo jednak nie ma co narzekać na EnMasse, a na FailForge'a jak najbardziej. Ja osobiście nie doświadczyłem opóźnień na NA w porównaniu z EU, a uwierz mi, jestem typem gracza który MUSI mieć wszystko co do 0.1 sekundy, co prawda autoataki widać, że się spóźniają o jakieś 0.3s, ale to nie ma znaczenia przy dobrze wykonanym combo. Brak errorów launchera, bo nie powiesz mi, że launcher EU nie ma błędów, a one są bardzo wkurzające, szybszy content, w maju dostaniemy nowy dodatek, EU nadal czeka miesiąc więcej. PONAD 1,2k stron z gildiami, większość ma ponad 100 osób. Wiele osób przyjaznych, jesteś 40 to 65 nie odrzucą cię od tak, przyjdą, pomogą, porozmawiają i jeszcze jak dobrze pójdzie to cię do gildii dodadzą. Ja tak miałem i jestem w mega przyjaznej gildii z ~180 osobami.

Opublikowano

ciagle duze pytanie EU czy NA jedni poleca ci NA drudzy EU, najwiekszym minusem NA jest ping co sprawia ze przy 200 pingu twoja postac jest wolniejsza itp na pierwszy rzut oka tak tego nie odczuwasz ale to jest jednak drastyczna roznica szczegolnie w pvp tu masz dobry przyklada 

Poza tym odnosze wrazenie ze EU daje aktualnie wiecej mozliwosci zdobywania MWA ktore leca na dungach jak i za rowno za reputacje z boxow, z pingiem 30-40 gra sie wspaniale, w shisme calosc +12 ubralem sie moze w max dwa dni nie wiem jak to pozniej wyglada z setami i ile czasu na nie trzeba poswiecic ogolnie gram i na EU i na NA chodz aktualnie na EU wiecej.

Opublikowano

ciagle duze pytanie EU czy NA jedni poleca ci NA drudzy EU, najwiekszym minusem NA jest ping co sprawia ze przy 200 pingu twoja postac jest wolniejsza itp na pierwszy rzut oka tak tego nie odczuwasz ale to jest jednak drastyczna roznica szczegolnie w pvp tu masz dobry przyklada 

Poza tym odnosze wrazenie ze EU daje aktualnie wiecej mozliwosci zdobywania MWA ktore leca na dungach jak i za rowno za reputacje z boxow, z pingiem 30-40 gra sie wspaniale, w shisme calosc +12 ubralem sie moze w max dwa dni nie wiem jak to pozniej wyglada z setami i ile czasu na nie trzeba poswiecic ogolnie gram i na EU i na NA chodz aktualnie na EU wiecej.

EU:

- Gamefail

- Fakt MWA możesz kupić za pkt reputacji ale jedna skrzynka kosztuje coś ok. 300/400 

- BuddyUp Code trwa 7dni i nie oferuje za wiele

- Mało eventów ( teraz masz ale to z powodu urodzin Tery )

- Patche z Korei są ok. miesiącu po NA

- Mało ludzi, tak na prawdę żyje tylko Killian

+ Ping jest jak dla mnie jedynym plusem

NA

- Ping tzn ja mam ok. 140

- Mało rodaków ale niektórzy się nie wyróżniają

-/+ Dla jednych strefa czasowa dla innych nie. Mi indywidualnie nie :)

+ Masa ludzi

+ Dużo eventów (np. Teraz przez miesiąc masz exp x2 i różne bonusy na levelach 10 20 30 40 50 60 65 )

+ BuddyUp Code trwa 30dni i oferuje naprawdę wiele rzeczy :)

+ Nowe Patche przychodzą szybciej niż na EU ( nowa klasa ninja będzie na NA już w maju, a na EU nawet jej nie zapowiedzieli )

+ Konta Elite nie wnoszą za dużo w gre

MWA możesz kupić za pkt reputacji ale jedna skrzynka kosztuje 200

Mam nadzieje że pomogłem :)

+

Opublikowano

mam na oby dwoch konta Elite to znaczy na NA mam Elite i na EU Tera club. Tera Club jest o 50% gorsza od Elite na NA poza Mountem bo ten na EU jest lepszy, tak to instanty na boosty itp. Ludzi jest wiecej to prawda o kazdej porze idzie cos znalesc, eventy tez prawda jest ich x10 tyle co na EU i nie ktore eventy takie jak podwojny exp czy enchant rate to cos pieknego. Co do MWA no nie wiem co z tego ze skrzynka z MWA kosztoje 200 punktow reputacji skoro punktow dostajesz mniej niz na EU do tego z dungow nie leci VMWA i marki to samo tyczy sie Bravery Potion na EU za 4 marki mozesz sobie kupic 1 Bravery na NA dostajesz je tylko z boxow albo za tygodniowe Vanguardy. No ale ten ping ciska jak nie wiem definitywnie szybkie klasy odpadaja na NA takie jak Archer, Warrior, Lancer na ten ping noo auuu wola o pomste do nieba. Do tego czego nie rozumiem na NA niby tyle polakow juz gra a gildi nie widac moze max pare osob. na NA rest jest o 14 godzinie naszego czasu, denerwujace dla kogos kto lubie wczesnie rano wstac i pograc porobic pare daily, dla mnie tez minus NA. Ale czy na NA jest latwiej moglbym sie tutaj klocic ja wlasnie szybciej ubralem sie na EU niz na NA puki co w dodatku losowe grupy sa na NA mega debilne na NA zrobilem najgorszy run BRNM jaki widzialem z randomami, wszyscy niby ubrani +12 nikt dps nie robil 1 godzine robilem ta inste. Bardzo ciezko powiedziec co lepsze.

Opublikowano

mam na oby dwoch konta Elite to znaczy na NA mam Elite i na EU Tera club. Tera Club jest o 50% gorsza od Elite na NA poza Mountem bo ten na EU jest lepszy, tak to instanty na boosty itp. Ludzi jest wiecej to prawda o kazdej porze idzie cos znalesc, eventy tez prawda jest ich x10 tyle co na EU i nie ktore eventy takie jak podwojny exp czy enchant rate to cos pieknego. Co do MWA no nie wiem co z tego ze skrzynka z MWA kosztoje 200 punktow reputacji skoro punktow dostajesz mniej niz na EU do tego z dungow nie leci VMWA i marki to samo tyczy sie Bravery Potion na EU za 4 marki mozesz sobie kupic 1 Bravery na NA dostajesz je tylko z boxow albo za tygodniowe Vanguardy. No ale ten ping ciska jak nie wiem definitywnie szybkie klasy odpadaja na NA takie jak Archer, Warrior, Lancer na ten ping noo auuu wola o pomste do nieba. Do tego czego nie rozumiem na NA niby tyle polakow juz gra a gildi nie widac moze max pare osob. na NA rest jest o 14 godzinie naszego czasu, denerwujace dla kogos kto lubie wczesnie rano wstac i pograc porobic pare daily, dla mnie tez minus NA. Ale czy na NA jest latwiej moglbym sie tutaj klocic ja wlasnie szybciej ubralem sie na EU niz na NA puki co w dodatku losowe grupy sa na NA mega debilne na NA zrobilem najgorszy run BRNM jaki widzialem z randomami, wszyscy niby ubrani +12 nikt dps nie robil 1 godzine robilem ta inste. Bardzo ciezko powiedziec co lepsze.

Trzymaj, przyda ci się ....................... ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,. Nie mogłem tego przeczytać, czytałem 3-4 razy jakbym miał coś zrozumieć. 

@topic

Idź na NA, nie ma sensu na EU, gdyż FailForge zniszczy tą grę zaraz doszczętnie. A za 5 dni na NA ( prawdopodobnie 10 maj ) nowy patch, nowa klasa, nowe dungi itd.

Opublikowano

Trzymaj, przyda ci się ....................... ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,. Nie mogłem tego przeczytać, czytałem 3-4 razy jakbym miał coś zrozumieć. 

@topic

Idź na NA, nie ma sensu na EU, gdyż FailForge zniszczy tą grę zaraz doszczętnie. A za 5 dni na NA ( prawdopodobnie 10 maj ) nowy patch, nowa klasa, nowe dungi itd.

A mają dać darmowy slot na nową postać tak jak w przypadku Brawlera? 

Opublikowano

@topic

A mają dać darmowy slot na nową postać tak jak w przypadku Brawlera? 

Nie ma jeszcze dokładnego info, w tym nie pomogę, sry. Ale prawdopodobnie tak, od groma ludzi narzeka na 2 sloty.

Opublikowano

Wybrałem NA i polecam wszystkim, którzy chcą powrócić lub zacząć grę bo ludzi jest naprawdę sporo :D

Opublikowano

Tez polecam na. Ciągle jakieś prezenty dają, teraz jest event 2x exp. Wbilem 27lv w 3h

Do kiedy jest ten event?

Opublikowano

Zobacz na stronie gry, wydaje mi się ze miesiąc. Do tego co ileś tam lv dostajesz prezent, np scroll za 600g. 1 dzień elitę status z bonusami. Ogólnie ceny są fajne, do 27lvla mam 2.100g za same itemy z prezentów i za gathering.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jak grac to tylko na NA na EU juz nie wroce NA wciagnelo mnie doglebnie, znacznie wiecej osob gra o kazdej poze sie cos znajdzie, co chwile eventy i prezenty z kalendarza, lepsza atmosfera, lepszy elite status jak club na eu ktory jest tylko wersja demo elite na NA, tylko co mnie troche denerwuje zaczalem grac na TR i teraz musze przeniesc postac bo zaden Polak tam nie gra, potrzebuje team do gry. Teraz we wtorek wchodzi nowy patch z nowym contentem z ninja dalli juz dodatkowe sloty na postac, na EU nie wiem pewnie beda czekac do usranej smierci na ninje ale nawet mnie to nie interesuje.

Opublikowano

A na jakim serwerze NA opłaca się najbardziej zacząć grę? ;)

I jaką klasę polecacie na początek ?

Mount Tyrannas PVP lub Tempest Reach PVE

Klasa? Brawler lub Gunner.

Opublikowano

A na którym gra więcej osób? I ten serwer ''pvp'' to oznacza to, że będą mnie mogli atakować wszyscy na każdej lokacji?

Opublikowano

A na którym gra więcej osób? I ten serwer ''pvp'' to oznacza to, że będą mnie mogli atakować wszyscy na każdej lokacji?

Ten tryb pvp, to coś w stylu ''wolny'' w metinie. Mount Tyranns jest jak dla mnie najlepszym wyborem, serwer pve są mniej popularne.

Mnie zawsze denerwowała kwestia ze slotami na postacie w wersji NA. Trzeba je kupować pojedynczo, za nie małą sumkę ( chyba 10k za 1 slot ), a w przypadku EU, wystarczy raz kupić elite i mamy wszystko odblokowane.

W sumie to i mnie zachęciliście do powrotu :D Przynajmniej będzie co robić z nową klasą.

Opublikowano

Ten tryb pvp, to coś w stylu ''wolny'' w metinie. Mount Tyranns jest jak dla mnie najlepszym wyborem, serwer pve są mniej popularne.

Mnie zawsze denerwowała kwestia ze slotami na postacie w wersji NA. Trzeba je kupować pojedynczo, za nie małą sumkę ( chyba 10k za 1 slot ), a w przypadku EU, wystarczy raz kupić elite i mamy wszystko odblokowane.

W sumie to i mnie zachęciliście do powrotu :D Przynajmniej będzie co robić z nową klasą.

Sinlay wraca, cieszmy się i radujmy, może w końcu zmieni to obrzydliwe hobby jakim jest "B&S" xD. Pisz na PW, możemy grać razem jak chcesz, od 17 lecimy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...