Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co nowego w wersji serwerowej 3.0.12.4 na Linuxa?

Marcel.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Naprawili 2 dziury, które spartoli przy 3.0.12.3 i 3.0.12.2 

=== Server Release 3.0.12.4 27 april 2016
- fixed an other server crashes on malicious input (again)
- fixed a deadlock on some query command
Opublikowano

Naprawili 2 dziury, które spartoli przy 3.0.12.3 i 3.0.12.2 

=== Server Release 3.0.12.4 27 april 2016
- fixed an other server crashes on malicious input (again)
- fixed a deadlock on some query command

Crashuje baze danych  :makka:

Blokada portów i tyle.

Opublikowano

eh czy na każda wersje musi wyjść crasher ?

Każda wersja jest podatna na crashera, czasem twórcy crashów znajdą lukę/błąd wcześniej a czasem w ogóle na danej wersji. To developerzy teamspeak robią takie luki, moim zdaniem powinni nie aż tak często wydawać aktualizację.

Opublikowano

eh czy na każda wersje musi wyjść crasher ?

Każda wersja jest podatna na crashera, czasem twórcy crashów znajdą lukę/błąd wcześniej a czasem w ogóle na danej wersji. To developerzy teamspeak robią takie luki, moim zdaniem powinni nie aż tak często wydawać aktualizację.

Najpierw powinni wydać jedną bez żadnej luki bo już zaczynam zapominać czy kiedyś na jakąś wersje nie wyszedł exploit  ;)

Jak nie exploit na serwer to na klienta

­

8zYYF16.gif?1

Opublikowano

Nie wiem, po co prowadzicie dyskusje na temat crashera. Jeżeli legalnie masz serwer, to nie przejmujesz się żadnymi aktualizacjami, bo można wrócić do pierwotnego stanu. Co do luk, to developerzy teamspeak zawsze je robią i będą robić.

Opublikowano

Nie wiem, po co prowadzicie dyskusje na temat crashera. Jeżeli legalnie masz serwer, to nie przejmujesz się żadnymi aktualizacjami, bo można wrócić do pierwotnego stanu. Co do luk, to developerzy teamspeak zawsze je robią i będą robić.

Wyjście cracka na nową wersję to kwestia 15 minut.  :yay: Napisałem wyżej pod jakim nickiem wchodzi crasher ale p. moderator usunął :)

Ponawiam i polecam zbanować nick który widnieje na screenie - możliwe, że pomoże.

GYNf2fL.jpg

([R|r]4[P|p]3.[N|n][E|e][T|t])? 

///EDIT:

Próbowałem crashnąć serwer i nie dałem rady - tak jak napisałem - polecam zbanować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...