Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy te zestawy są godne uwagi? Proszę o opinię

Riverox2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym poradzić się rady eksperta, czy poniższe zestawy komputerowe są dobrymi opcjami do ich zakupienia. Chcę zakupić nowy komputer, a cena tych zestawów jest adekwatna do tej, do której chciałbym wydać na nowy sprzęt. Moja wiedza jest dość słaba, dlatego zdecydowałem się na założenie tematu. Chciałbym zakupić komputer, dzięki któremu Cieszyłbym się z płynnej rozgrywki w gry komputerowe.

Oto linki:

http://m.morele.net/product/details/773842/1

http://m.morele.net/product/details/707106/1

Opublikowano

Komputery z morele są na pewno lepsze od tych z allegro czy typowych "sieciówek", aczkolwiek zestawy te są trochę przepłacone osobiście wolałbym złożyć zestaw sam, od podstaw, za 2k można mieć już w miarę ogarnięty zestaw :), wypełni wzór a spróbuje się coś złożyć.

Jaki posiadasz budżet na kupno?
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer?
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?
Opublikowano

Dzięki za szybką odpowiedź :). Jeśli chodzi o złożenie zestawu, to myślę, że byłaby to ciekawa opcja, jednak nie za bardzo wiem na jakiej zasadzie się to odbywa. Jak pisałem, jestem trochę mało ogarmało w tego typu sprawach :). Odpowiadając na pytania:

1. Chciałbym zmieścić się w kwocie około 2 tys. Jednak nie wliczając w to systemy operacyjnego.

2. Zestaw chciałbym zakupić pod koniec przyszlego miesiąca lub początek czerwca.

3. Tutaj znam tylko podstawowe parametry: procesor Intel Core 2 quad 4X 2.5 gHz, 4GB RAM, Windows 7 Home Premium 32 bit, dyski twarde: 50 GB; 416 GB. rozdzielczość nominalna

1680 x 1050 piksele

4. Komputer ma służyć do gier oraz oglądania filmów.

5. W zestawie nie ma znajdować się żadna z peryferii, chodzi mi tylko o komputer 'sama skrzynka'. Pozostały sprzęt posiadam w dobrym stanie.

6. Tak, jednak zakupiony oddzielnie, nie biorąc pod uwagę kwoty zawartej w pytaniu pierwszym.

7. Jeśli byłaby taka możliwość, to skorzystałbym z takiej możliwości, aczkolwiek nie brałem tego pod uwagę.

8. System operacyjny 64 bit, gdyż używam 32 i jest to ograniczająca funkcja dla komputera, zwłaszcza jeśli chodzi o możliwość grania w różnego rodzaju gry, ponieważ platforma 32-bitowa nie jest przez nie 'już' wspierana.

Opublikowano

Przyjdź tydzień przed zakupem. Do końca maja mogą wyjść nowe karty.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

W niedługim czasie planuję zakupić zestaw komputerowy. Jeśli jest to możliwe, prosiłbym o pomoc w złożeniu dobrego zestawu komputerowego na podstawie sklepu morele.net oraz informacji wymienionych powyżej na temat interesującego mnie sprzętu.

PS: Kwota jaką chciałbym przeznaczyć to: +/- 2100 zł

Opublikowano

Te dyski twarde (chociaż też większy) mógłbyś przełożyć do nowego komputera? Zawsze to 200 złotych do przodu przy i tak niezbyt oszałamiającym budżecie. Są na złączu SATA?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...