Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak poznać youtubera?

HaxiuUPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie użytkownicy mpcforum :)

Nagrywam na youtube, lecz mam mały problem z wybiciem się.

Od 2tygodni tylko 2osoby mnie znalazły, i dały suba ale nie lajkują moich filmów.

Znacie jakiegoś youtubera, przynajmniej 500widzów który by mnie chodź odrobinę wybił?

Materiały jakie tworzę, to z CS:GO matchmakingi i różne gry typu SuperHot.

Wiem, trzeba być cierpliwym, ale moje filmy znikają w ciemnościach youtuba...

Dobrej nocy.

Opublikowano

­Jest mnóstwo youtuberów teraz, którzy nagrywać zaczęli i coraz więcej youtuberów, których męczy już polecanie kanałów innych osób. Poza tym wszyscy teraz CS'a nagrywają i rzygać się tym czasem chce. Ja bym sobie odpuściła nagrywanie na Twoim miejscu szczególnie CS'a a rzadko teraz ludzie wymyślają coś ciekawego na czym się sami wybijają. 

Według mnie osoby, które ktoś wybija są hmm.. czuję do nich niechęć, zwyczajnie. Postaraj się sam wybić a wtedy będziesz mógł się szczycić wspaniałym kanałem. 

"Because I'm a full grown lonely cat in the world."

Opublikowano

­Jest mnóstwo youtuberów teraz, którzy nagrywać zaczęli i coraz więcej youtuberów, których męczy już polecanie kanałów innych osób. Poza tym wszyscy teraz CS'a nagrywają i rzygać się tym czasem chce. Ja bym sobie odpuściła nagrywanie na Twoim miejscu szczególnie CS'a a rzadko teraz ludzie wymyślają coś ciekawego na czym się sami wybijają. 

Według mnie osoby, które ktoś wybija są hmm.. czuję do nich niechęć, zwyczajnie. Postaraj się sam wybić a wtedy będziesz mógł się szczycić wspaniałym kanałem. 

@Ylayla masz rację! <3 Nagram jakieś gierki bądź ciekawostki ;)

Opublikowano

@Ylayla masz rację! <3 Nagram jakieś gierki bądź ciekawostki ;)

Tylko nie ciekawostki bo tego już jest w c**j na yt...

Jak chcesz sie wybić to rób to czego nie było bo kopiując innych dalej będziesz miał 2 suby: mamę i brata :D

Opublikowano

Tak jak już mówiłem, twórz ciekawe filmy, dobrze zrobione i nagrywaj nowe gry tuż po premierze najszybciej jak się da -  wtedy popyt na takie filmy jest duży a podaż mała więc większa szansa że znajdzie Cię więcej ludzi :)

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Tak jak już mówiłem, twórz ciekawe filmy, dobrze zrobione i nagrywaj nowe gry tuż po premierze najszybciej jak się da -  wtedy popyt na takie filmy jest duży a podaż mała więc większa szansa że znajdzie Cię więcej ludzi :)

@KaRzahni123 a jesteś obeznany, jaka ciekawa gra ma wyjść teraz?

Opublikowano

@KaRzahni123 a jesteś obeznany, jaka ciekawa gra ma wyjść teraz?

http://www.gry-online.pl/encyklopedia-gier.asp?PLA=1&CZA=3&SOR=2

Opublikowano

Szukaj innych youtuberów z podobną ilością widzów do twojej, odradzam zaprzyjaźnianie się ze "śmieciami ludzkimi", których jest masa na jutubie. Ogólnie nagrywaj ciekawy content i unikaj najniższej sfery polskiego youtube m.in blow, mandzio, disovsky i inne mało warte osoby.

Opublikowano

W tym momencie jest cs'a i ciekawostek za dużo cały j****y youtube jest tym zasrany.

Wymyśl własny content, a nie pchasz się w ten ściek bo nic na tym nie osiągniesz.

Opublikowano

Z własnego doświadczenia powiem tak. 
Nie pałuj się z tym, że nie masz ­widzów. Jeśli samo nagrywanie nie sprawia Ci przyjemności, to tego nie rób. To jest tak, jakbyś szedł do pracy której nie lubisz... robisz bo robisz, po cholerę?

Nie nagrywaj tych samych gier co inni, bo takich osób jest od groma... To tak jak kilka lat temu z Mincreftem.
Znajdź jakieś mniej znane gry, ogrywaj je, rób poradniki, porady i inne ciężej do nakręcenia materiały, bo nie oszukujmy się, bezwartościowy lećplej potrafi nagrać każdy. 

"Moje doświadczenie" 
Od około 5/6miesięcy nie nagrałem normalnego filmu. Zapiski z livestreamów mają max 100 wyświetleń, a filmy nad którymi trochę przesiedziałem wciąż generują wyświetlenia/suby itp.

Co do kontaktu z jutuberami, to strasznie ciężko jest. Ja poznałem jednego przez forum jednej gry, okazało się, że to jakiś mod z JaRocka, i tak to teraz czasem pogram na live z niektórymi streamerami. Nie pisałem do nikogo, po prostu szukaliśmy ludzi do grania ;)

TL;DR
Rób to co lubisz, i pomyśl czy sam oglądałbyś swoje materiały.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Jakoś nie przypadł mi do gustu sposób promowania się na forach, bo będę miał widzów, którzy dadzą łapkę w dół przed obejrzeniem filmu... Spróbuję w komentarzach na youtube się rozpromować :) Może się uda

Opublikowano

Na MPC jest dział do dzielenia się swoimi produkcjami, może kogoś zainteresuje nazwa tematu, wejdzie i zobaczy.

Opublikowano

Jakoś nie przypadł mi do gustu sposób promowania się na forach, bo będę miał widzów, którzy dadzą łapkę w dół przed obejrzeniem filmu... Spróbuję w komentarzach na youtube się rozpromować :) Może się uda

A jaka to różnica? 

wg. mnie nawet gorzej jest się reklamować u kogoś na kanałach w ten sposób. 

jak ktoś będzie chciał dać Ci łapkę w dół, to i tak da, nieważne skąd weźmiesz ludzi.

­

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Tylko wiesz, ze wtedy wszyscy mają cię w dupie i nikt nie lubi oglądać czegoś takiego? Po tym zabiegu będziesz miał jeszcze trudniej.

Opublikowano

Nie stać mnie na gry, które na steamie wychodzą odrazu, nawet nie wiem, czy przypadnie mi do gustu, a zazwyczaj pobieram z torrentów za darmo bo tak to bym już wydał z 200euro :v

Opublikowano

Dodam, że z reguły jestem spokojnym człowiekiem, czasami się wkurwię, bądź wzruszę podczas fajnej gierki, ale tak to zachowuję się podobnie jak Rock

Opublikowano

Youtuberów spotkasz na eventach typu IEM, pogadaj z jakimś mniej znanym o współpracy.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...