Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupowanie mangi za granica

PanBalkon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jest moze jakas strona z mangami po polsku i z dostepna wysylka za granice? 

Np. tutaj:

http://www.mangarden.pl/pl/i/Koszty-dostawy/8

Osobiście polecam tę stronę, nigdy jeszcze się nie zawiodłem.

Tylko sprawa jest taka, że oni są jedynie pośrednikiem więc wszystko zależy od wydawnictwa z którego coś bierzesz...

Co do "wysyłki" to też bym się tym nie sugerował. W moim przypadku zamiast w ciągu 24h paczka została wysłana po 5 dniach.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Tylko sprawa jest taka, że oni są jedynie pośrednikiem więc wszystko zależy od wydawnictwa z którego coś bierzesz...

Co do "wysyłki" to też bym się tym nie sugerował. W moim przypadku zamiast w ciągu 24h paczka została wysłana po 5 dniach.

Sklep od JPFu. Pośrednik najwyżej od reszty wydawnictw.

Wysyłka zależy od dostępności i przede wszystkim formy dostawy. Daj boże, pocztę polską wysyłają tylko w jeden dzień.

Pitbull a znasz jakas inna stronke?

Nie ma lepszej moim zdaniem. Jeżeli chcesz mangę od JPF? Kupujesz u nich. Chcesz z innego wydawnictwa np. Waneko? Ze sklepu waneko. I tak dalej.

Opublikowano

Sklep od JPFu. Pośrednik najwyżej od reszty wydawnictw.

Wysyłka zależy od dostępności i przede wszystkim formy dostawy. Daj boże, pocztę polską wysyłają tylko w jeden dzień.

Pitbull a znasz jakas inna stronke?

Nie ma lepszej moim zdaniem. Jeżeli chcesz mangę od JPF? Kupujesz u nich. Chcesz z innego wydawnictwa np. Waneko? Ze sklepu waneko. I tak dalej.

Tylko te ich "dostępność" to sobie możesz w d. wsadzić. Zamawiałem D.N.Angel - dostępność "bardzo duża" wysyłka 24h. O tym, że dostałem po ponad tygodniu od zamówienia pisałem wyżej. W sumie dopiero jak "paczka została wysłana" zmienili opis na wysyłkę "w ciągu 4 dni", a potem i tak usunęli tą pozycję z oferty...

Swoją drogą @Eftar dobrze wiedzieć, że mangagarden to sklep JPF'u, bo nie wiedziałem kogo zjebać za takie ch. wykonanie. Kto to widział by na okładce literówki były, a w wielu tomikach poucinane kwestie w wielu miejscach, bo się w "marginesach" nie pomieściły?

Opublikowano

Tylko te ich "dostępność" to sobie możesz w d. wsadzić. Zamawiałem D.N.Angel - dostępność "bardzo duża" wysyłka 24h. O tym, że dostałem po ponad tygodniu od zamówienia pisałem wyżej. W sumie dopiero jak "paczka została wysłana" zmienili opis na wysyłkę "w ciągu 4 dni", a potem i tak usunęli tą pozycję z oferty...

Swoją drogą @Eftar dobrze wiedzieć, że mangagarden to sklep JPF'u, bo nie wiedziałem kogo zjebać za takie ch. wykonanie. Kto to widział by na okładce literówki były, a w wielu tomikach poucinane kwestie w wielu miejscach, bo się w "marginesach" nie pomieściły?

No to wtedy dajesz zwrot lub gwarancje. :D Zamawiam od nich już jakiś czas i jest wszystko w porządku. Chociażby ostatni Blame! mimo informacji o błędach w druku. Nie ma jakiejś gwarancji, że będzie tak zawsze, ale jednak u nich kupuje. - To nie Kotori lub Studio JG, które wycina fragmenty z LN.(patrz Log Horizon)

Opublikowano

@Eftar

Kurde tydzień ponad czekałem za tymi tomikami i jakbym się miał bawić z gwarancjami, albo zwrotem i czekać kolejny tydzień jak nie wiecej to już sobie wolałem odpuścić - tyle to przeżyje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...