Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który telefon wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dziś byłem w komisie telefonowym i wybrałem kilka interesujących mnie modeli (8) i po wstępnych eliminacjach zostało kilka (3). Wszystkie te telefony są od 600 zł do 800 zł. Pomóżcie mi wybrać ten telefon który będzie wydajniejszy,lepszy,szybszy itp.

Lista wybranych telefonów:

Telefony które są dla mnie słabe: 

• Samsung A3
  • Samsung J5
  • Samsung S4
  • Samsung Grand Prime
  • LG G4 Stylus

W wyborze ich kierowałem się procesorem (Qualcom Snapdragon), pamięcią ram (1,5-2GB) i pamięcią wewnętrzną (~16 GB).  Mam jeszcze w ostateczności do wyboru UMi Touch (słyszałem że nie taki dobry jak go malują z powodu MediaTeka) i Sony Z2 lecz one są tylko tak dla informacji. 

Za wszelkie odpowiedzi dziękuję i +! :)

Opublikowano

Czemu odrzuciłeś J5? Najlepszy wśród wybranych.

Odrzuciłem go ponieważ ma 8 GB pamięci wbudowanej co przy odjęciu wagi systemu zostanie pewnie 5 GB :/

Opublikowano

Tak tylko na karcie nie zainstalujesz nic a co jedynie przeniesiesz 1/4 danych aplikacji. By instalować na karcie potrzebny jest root którego raczej nie zamierzam robić

Opublikowano
Mam jeszcze w ostateczności do wyboru UMi Touch (słyszałem że nie taki dobry jak go malują z powodu MediaTeka) i Sony Z2 lecz one są tylko tak dla informacji. 

"Sony Z2 lecz one są tylko tak dla informacji." - co masz na myśli?

Ewentualnie pomyśl nad LG G4s (NIE G4c!). Snapdragon 615, wydajniejszy od tych, których nie "odrzuciłeś".

Note 2 to syf z 2k12 roku, dawno zapomniany przez samsunga.

K10 to już lepiej, lecz nadal brakuje mu do np takiego G4s.

LG Zero to średniak z aluminiową obudową i tyle.

Z2 szklany tył + ładny design. Duża bateria, 3gb ramu... Sony do dzisiaj wspiera go aktualizacjami.

#teams4bal

Opublikowano

Mam jeszcze w ostateczności do wyboru UMi Touch (słyszałem że nie taki dobry jak go malują z powodu MediaTeka) i Sony Z2 lecz one są tylko tak dla informacji. 

"Sony Z2 lecz one są tylko tak dla informacji." - co masz na myśli?

Ewentualnie pomyśl nad LG G4s (NIE G4c!). Snapdragon 615, wydajniejszy od tych, których nie "odrzuciłeś".

Note 2 to syf z 2k12 roku, dawno zapomniany przez samsunga.

K10 to już lepiej, lecz nadal brakuje mu do np takiego G4s.

LG Zero to średniak z aluminiową obudową i tyle.

Z2 szklany tył + ładny design. Duża bateria, 3gb ramu... Sony do dzisiaj wspiera go aktualizacjami.

Mam na myśli to że siostra chce robić deal Iphon 5 używka za Z2 użwkę i dlatego dla informacji :)

Zanczy wiesz, te które podałem to są wybrane przeze mnie które były w komisie telefonów używanych. Nie zainwestuje w nowy telefon 1000 bo nie mam i chodzi mi ogólnie o nie drogi sprzęt takie 700-800 zł

Opublikowano

Jest taka aplikacja Link2SD. Ona przenosi pliki na kartę. Ale ja bardziej bym polecił Moto G 3 gen 2gb RAM.

Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...