Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z monitorem

yukomee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mój monitor od razu po włączeniu co chwilę robi się czarny. Dzieje się tak najczęsciej kiedy jest akurat dużo białego koloru na monitorze/ogląam coś na pełnym ekranie, ale nie zawsze. Teraz przy pisaniu posta też co chwilę robi mi się czarny i znów wracam do pierwotnej formy po 1-3 sekundach. Robią też się kolorowe/czarne pionowe cienkie linie na ekranie. Na tapecie (niebieski kolor) pojawiają mi się małe niebieskie piksele, nie w każdym miejsciu. Nie może to być wina karty graficznej, gdyż mam cały nowy komputer, a w starym też tak było. W czym w takim razie tkwi problem?

Opublikowano

Po co zdjęcia ( i tak niema żadnego obrazka by zobaczyć ) oddaj do naprawy albo kup nowy monitor. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Dziwi mnie to, że jak przesuwam suwaki z kolorem w panelu sterowania NVIDIA to własnie wtedy obraz mi ciemnieje.

+ jak zmienię rozdzielczość i dam Bez skalowania to nie mam kresek, pixeli ani obraz nie ciemnieje.

Opublikowano

Jeszcze raz napisać wyraźnie : ZEPSUTY JEST MONITOR 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Rozkręć go (bardziej zepsuć go nie możesz :D ) Na płytce od zasilania i grafiki bedziesz miał kondensatory. Wybrzuszony - zapusty. Jak umiesz lutować to wystarczy spisać na karteczke (mikrofarady i napięcie ) kupić i przylutować. (Nie obiecuje że w tym tkwi problem, ale jest duża szansa że właśnie w tym. ) Albo kup nowy i wyrzuć ten na śmietnik..

LIKE

LIKE

LIKE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...