Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy istnieje sposób na ominięcie oreobfuscatora?

kotlet-schabowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm, całkiem dobre pytanie...

Osobiście nie grałem na dużej ilości serwerów z tym, więc za bardzo się nie wypowiem, jednak, po kilku próbach  -nie udało mi się. Może ktoś coś wymyśli?

Według mnie jest to... plugin nie do zwalczenia. Trzeba kopać na chybił trafił, może znajdziesz, może nie. Ogólnie, tego nie sprawdzałem - spróbuj na freecamie zobaczyć gdzieś dalej, 50-200 kratek, ustaw maksymalny render, i zobacz czy też tam są te sztuczne rudy (na baaaardzo starych wersjach pojawiały się tylko w pobliżu gracza, więc tak się dało to ominąć)

Daj lajka! Nic to nie kosztuje, ale bardzo tego potrzebuje!

d9xa4.png

10 | 25 | 50 | 75 | 100 | 250 | 500 | 1000

Kliknij w obrazek! Zobacz nasz serwer!

Chcesz abym zobaczył? Napisz @Notrax3

Opublikowano

Z tego co wiem to plugin jest dopracowany, nie da się go ominąć obecnie w żaden sposób. Żadne modyfikacje, jakieś texture packi nie pomogą, musisz kopać licząc na szczęście :P

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Da się, wszystko się da.

Trzeba tylko umieć poszukać sposobu.

Są 2typy Xraya, taki który ukrywa bloki i robi je niewidzialnymi i widzisz wszystko oraz takie które nie ruszają tekstur świata a tylko dodają "border" szukanego klocka.

Czyli po prostu na bloku trawy widzisz jakieś błękitne linie w kształcie kwadratu.

OB nie daje rady tego blokować bo nic nie znika

TEMAT

Opublikowano

Da się, wszystko się da.

Są 2typy Xraya, taki który ukrywa bloki i robi je niewidzialnymi i widzisz wszystko oraz takie które nie ruszają tekstur świata a tylko dodają "border" szukanego klocka.

Czyli po prostu na bloku trawy widzisz jakieś błękitne linie w kształcie kwadratu.

Witam.

Czy istnieje sposób, aby ominąć Orebfuscatora i przeglądać normalnie mape z xrayem?

Pozdrawiam.

Nie da się...

I to nie dlatego że plugin jest hiper-ziper dopracowany, tylko właśnie odwrotnie, dzięki temu że jego zasada działania jest bardzo prosta.

Client, czyli ty, NIGDY nie otrzymuje prawdziwej mapy, a skoro nie masz prawdziwej mapy, to nie wiesz gdzie są rudy.

Zawsze otrzymujesz fałszywą kopie mapy, gdzie wszystkie bloki (z wyjątkiem pierwszej warstwy kamenia) są inne niż na prawdę, i nie ma możliwości by się dowiedzieć jakie bloki tam są na prawdę.

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Da się, wszystko się da.

Witam.

Czy istnieje sposób, aby ominąć Orebfuscatora i przeglądać normalnie mape z xrayem?

Pozdrawiam.

Nie da się...

I to nie dlatego że plugin jest hiper-ziper dopracowany, tylko właśnie odwrotnie, dzięki temu że jego zasada działania jest bardzo prosta.

Client, czyli ty, NIGDY nie otrzymuje prawdziwej mapy, a skoro nie masz prawdziwej mapy, to nie wiesz gdzie są rudy.

Zawsze otrzymujesz fałszywą kopie mapy, gdzie wszystkie bloki (z wyjątkiem pierwszej warstwy kamenia) są inne niż na prawdę, i nie ma możliwości by się dowiedzieć jakie bloki tam są na prawdę.

http://file-minecraft.com/x-ray-mod-for-minecraft/

Coś podobnego, nie ma tutaj prześwietlania mapy tylko "Finder" na bloki, coś jak chestfinder

TEMAT

Opublikowano

Da się, wszystko się da.

Witam.

Pozdrawiam.

Nie da się...

http://file-minecraft.com/x-ray-mod-for-minecraft/

Coś podobnego, nie ma tutaj prześwietlania mapy tylko "Finder" na bloki, coś jak chestfinder

Ale to dalej musi wiedzieć gdzie te rudy są, a skąd ma to niby wiedzieć? Nie wie, więc to nie zadziała.

Opublikowano

Da się, wystarczy znać seed, ustawienia generatora i wygenerować sobie taką mapkę na singlu. Normalnie włączasz dwa minecrafty, w jednym oknie szukasz diaxów, a na drugim kopiesz po kordach.

Możesz spróbować poznać seed za pomocą WorldDownloadera. (nie wiem czy się da, nie próbowałem)

ale tak to się nie da, plugin nie ma żadnych większych bugów, ani nic co można by wyeksploatować.

plugin orebfuscator działa tak że prawdziwą mapę widać tylko 2-3 kratki od postaci, lub po wykonaniu interakcji przez postać prawdziwy blok się odkrywa, a całą reszta mapy/świata jest podstawiona przez plugin. Więc nie wiem jakich czitów by trzeba było użyć by to ominąć.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Da się, wystarczy znać seed, ustawienia generatora i wygenerować sobie taką mapkę na singlu. Normalnie włączasz dwa minecrafty, w jednym oknie szukasz diaxów, a na drugim kopiesz po kordach.

Możesz spróbować poznać seed za pomocą WorldDownloadera. (nie wiem czy się da, nie próbowałem)

ale tak to się nie da, plugin nie ma żadnych większych bugów, ani nic co można by wyeksploatować.

plugin orebfuscator działa tak że prawdziwą mapę widać tylko 2-3 kratki od postaci, lub po wykonaniu interakcji przez postać prawdziwy blok się odkrywa, a całą reszta mapy/świata jest podstawiona przez plugin. Więc nie wiem jakich czitów by trzeba było użyć by to ominąć.

seeda nie da się poznać przez world downloadera, jedyna możliwość to by był atak typu brute force, czyli program generujący mapy i porównujący je z pobranym kawałkiem.

Ale wystarczy że serwer ma jekieś customowe rzeczy, jak TerrainControl itd, i wszystko na nic, bo nie będzie się zgadzać

A do tego samo szukanie seeda w ten sposób raczej będzie dość trudne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...