Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dysk do xboxa 360

Mitacjo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Parę dni temu zamówiłem dysk do xboxa 360 ponieważ miałem wersje konsoli 4 gb przyszedł on dzisiaj i sądzę że nie jest to oryginalny dysk tylko chińska podróbka i teraz tu jest moje pytanie odesłać go i szukać innego czy zostawić fakt faktem mam na niego 2 lata gwarancji w razie czego ale czy za nieoryginalny dysk nie dostane bana i czy nie działa on gorzej od oryginalnego ? 

Dysk pochodzi z tej aukcji http://allegro.pl/dysk-500gb-xbox-360-slim-e-dysk-twardy-x360-i6056061374.html

Opublikowano

No obawiam się jednak że nie dysk przyszedł w jakimś pudełku na pewno nie od xboxa a po 2 na dysku nie ma napisu xbox 360 a z tego co się orientuje jest na wszystkich 

Opublikowano

Do xboxa można podłączyć tylko dwa dyski. 1 to oryginalny(chyba hitachi) a drugi to dyski wd(ze zmienionym oprogramowaniem), reszta jest niekompatybilna. Chyba, że posiadasz przeróbkę RGH to wtedy jesteś wstanie podłączyć każdy dysk. Więc, jeśli twoim problemem jest sama obudowa to nie ma czym się martwić, oryginał czy podróba(obudowa) różnicy nie odczujesz.

Opublikowano

Nie ma różnicy, Chińska podróbka to nie jest. Więc możesz podłączyć...

Chcesz się dowiedzieć nieco o mnie? Zapraszam na mój profil ?

Opublikowano

Przecież na aukcji nie ma napisane, że producentem jest MS. To zwykły dysk twardy włożony w chińską obudowę. Opis nie oszukuje, nie ma nic napisanego, że to produkt Microsoftu.

Opublikowano

Chinczyk na 99%, bo mozna wsadzic zwykly dysk 2,5, w sumie jakby kable pociagnac to 3,5 tez na sata, tylko ten dysk trzeba jakby przerobic, obudowa nie jest potrzebna nawet jak masz 2,5 i nie przenosisz go zawiele, wiem bo sam tak mialem :> 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Chinczyk na 99%, bo mozna wsadzic zwykly dysk 2,5, w sumie jakby kable pociagnac to 3,5 tez na sata, tylko ten dysk trzeba jakby przerobic, obudowa nie jest potrzebna nawet jak masz 2,5 i nie przenosisz go zawiele, wiem bo sam tak mialem :> 

Nie da się przerobić każdego dysku pod xboxa ... pisałem o tym wyżej.

Opublikowano

@Raitmi To co, że nie da się przerobić, ale nie jest to oryginalny dysk firmy Microsoft, tylko zwykły dysk włożony w chińską obudowę.

Microsoft używa dysków hitachi(do sprawdzenia), a jakby był zwykły dysk(w czym nie widzę żadnego problemu) to xbox by go nie widział.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...