Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ocena moich map

watus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak oceniacie moje mapki do cs go:

1. Pierwsza mapka robiona ok. 10h, prosta mapka do DM.

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=664001471

2. Druga mapka, o wiele większa od pierwszej na podstawie polskiego kompleksu sejmowego, robiona ok 40h, 2 BS'y, wejścia na dach, wnętrza budynków.

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=672272433

3. Mapka nr.3 robiona niecałe 4h, pięciopoziomowa, piwnice, poziom "zero", podwyższenie, mostek, dach, ładnie oteksturowane, na pierwszy rzut oka prosta, w pojedynkach 1v1 dość taktyczna.

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=673870110

Liczę na waszą ocenę, każdy hejt dozwolony :D. Jak byście mogli to oceniajcie w skali 1 do 10 (np. 2/10) z opisem co Wam nie pasuje. Dzięki.

Opublikowano

Jak na początkującego to bardzo fajne mapki, podoba mi się bardzo w pierwszej to, że nie można zabić kogoś na respawnie – props! ^.^

Opublikowano

Pierwsza: fajna, ale po co, aż tyle tych szyb? :D

Druga: wygląda ładnie, ale szkoda, że filmiku nie dałeś :/

Trzecia: tutaj mam wrażenie, że przypadkowo jak leciało sobie dawałeś elementy, taka średnia.

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Opublikowano

Druga mapka spoko, sam się tym kiedyś zajmowałem i wiem ile czasu trzeba spędzić nad takimi mapkami.

Zagrałbym na 2. i może coś jeszcze dołożył lecz muszę dopiero sprawdzić w grze.

Opublikowano

Pierwsza wg. mnie najfajniejsza 7/10.

Druga taka sobie 5/10, trzecia dla mnie bez sensu 2/10.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Pierwsza wg. mnie najfajniejsza 7/10.

Druga taka sobie 5/10, trzecia dla mnie bez sensu 2/10.

W pierwszej tylko te szyby są bez sensu, reszta spoko :)

Do drugiej przydałby się filmik, bo mało co widać, dlatego trochę słabo.

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Pierwsza: fajna, ale po co, aż tyle tych szyb? :D

Druga: wygląda ładnie, ale szkoda, że filmiku nie dałeś :/

Trzecia: tutaj mam wrażenie, że przypadkowo jak leciało sobie dawałeś elementy, taka średnia.

Szyby są po to aby, szybciej zlokalizować lub zmylić przeciwnika.

Trzecia była robiona tak:

-zrobiłem płaska powierzchnie ze ścianami dla ct, lustrzane odbicie dla tt

-myślę sobie: "płaska taka, przewidywalne miejscówki", zrobie coś taktycznego/element zaskoczenia- dodałem piwnice pozwalającą niezauważalnie przejść w inną część mapy (aby wyeliminować kampienie)

-zagrałem kilka rund i coś mi nie pasowało, dodałem podwyższenie na bokach, skrzynki na bokach dodane losowo

-każda grupa miała swoje podwyższenie, nie można było przejść na podwyższenie wroga (tylko przez wrogie piwnice), postanowiłem je połączyć- dodałem most

-znów zagrałem kilka rund i pod mostem był cień, gracze byli słabo widoczni, więc dodałem kanał i dodatkowe oświetlenie pod mostem, teraz jest ok (nie chciałem zmieniać oświetlenia głównego aby nie faworyzować jednej z grup, światło świeci centralnie w najwyższym punkcie), gracze są widzialni i słyszalni

Jak na początkującego to bardzo fajne mapki, podoba mi się bardzo w pierwszej to, że nie można zabić kogoś na respawnie – props! ^.^

Najlepsze jest to że z respa możesz przeskanować gościa przez szybę a on ciebie nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...