Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Jak wyłączyć język angielski w win 10?

Ziela

Pytanie

Opublikowano

Cześć. Dosyć często muszę korzystać z dwóch przycisków naraz czyli ALT + Shift co sprawia, że zmienia mi się język z polskiego na angielski. W win 7 mogłem sobie normalnie usunąć tego binda a w win 10 nie wiem jak, próbowałem wszystkiego lecz nic nie działa. Macie coś?

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra. To lecisz tak:

1. W "Region i język" wybierasz "Dodatkowe ustawienia daty i godziny oraz ustawienia regionalne"

2. Teraz z listy "Język" i na następnym ekranie klikasz w "Ustawienia zaawansowane"

3. Pod "Przełączanie metod wprowadzania" wybierasz "Zmień klawisze dostępu paska języka"

4. W oknie "Usługi tekstowe i języki" zaznaczasz "Między językami" i klikasz w "Zmień sekwencję klawiszy..."

5. Zmieniasz przełączanie języka z lewy Alt+Shift na nieprzypisane 

To powinno rozwiązać twój problem  ;)

"Let them fight."

1eJyg6V.jpg

Opublikowano

Klikasz na ikonkę języka na pasku zadań, wybierasz opcję "Preferencje jezyka", tam w zakładce "Region i język" będziesz miał listę aktualnie zainstalowanych języków. Klikasz na "English" i tak będziesz miał opcję usunięcia go.

"Let them fight."

1eJyg6V.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...