Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Charlie

Verminor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chcę zaprezentować program stworzony przezemnie przedewszystkim w celach edukacyjnych oraz w celu zabezpieczenia przed keyloggerami

i hackerami. Ułatwia on również logowanie w grach (nie tylko metin, jesli do przejścia między loginem a hasłem używa sie Tabulatora również będzie

działał),na poczcie oraz wszędzie gdzie mamy doczynienia z loginem i hasłem.

Dlaczego jest praktyczny?

1. Pamięta 5 loginów i haseł, które wpiszemy.

2. Nie musimy bawić się z odszukiwaniem klawiszy ułożonych za każdym razem inaczej w celu zabezpieczenia się. (co niestety nic nie daje ;/)

3. Przedewszystkim zabezpiecza nas w dużym stopniu przed utratą konta na rzecz hackera o czym napiszę parę słów niżej.

4. By program wpisał login i hasło wystarczy ustawić kursor w pasku loginu i wcisnąć numerek pola, w którym podalismy login (patrz w programie).

Program nie zawiera żadnych podstępnych aplikacji, które pozwoliły by mi pozyskać dostęp do waszych kont o czym świadczą skany niżej.

Chcę poprostu przetestować swój program by w przyszłości pobierać za niego opłatę, także pobierajcie i testujcie puki darmowy. ^^

Skan Bota:

http://www.virustotal.com/pl/analisis/052044f370e330c2ea5050ffa8d7df20579d3c203f94a700c5da2e3ec8cc188f-1274981890

Skan Bota:

http://www.virustotal.com/pl/analisis/bad7dd0c10c1d4af41e2d58bf2f423c5ecbd5752880838fb324670c4032d4e5e-1274983310

Link do Downloadu:

http://www.speedyshare.com/files/22656593/Charlie_Setup.exe

W jaki sposób program zabezpiecza nas przed utratą konta:

1. Przedewszystkim - keylogger jest programem, który czyta po kolei każda literę, którą wpisujemy z klawiatury. Mój program podczas logowania, wpisuje

litery loginu oraz hasła w losowej kolejności (można powiedzieć, że pasy są szyfrowane).

Dajmy na to podczas wpisywania loginu 'Kamil1' wpisane zostanie np. 'mailK1' (tak samo odczyta hacker czyli tak naprawde nie wie jakie sa nasze passy).

W brew pozorom login będzie wpisany poprawnie ponieważ kursor jest caly czas odpowiednio przesówany tak by litery były wpisane w polu w odpowiedniej

kolejności.

2. Program zawiera skrypt, który sprawdza czy w procesach nie znajduje się uruchomiony keylogger (jest to kilka nazw procesów, z którymi się dotychczas

spodkałem na forach - jak narazie nie rewelacja ale zawsze coś a przedewszystkim będzie sie rozwijać - liczę na wspołpracę w tej kwestji). Jeśli owy

skrypt napodka taki właśnie proces zostaje on poprostu 'ubity'(program rozpoznaje i unieszkodliwia dokładnie 24 keyloggery)

3. Program vs klawiatura logowania z losowymi klawiszami.

Osobiście uważam, że klawiatura wprowadzona w ostatnim patchu przedewszystkim NIE ZABEZPIECZA! jedynie utrudnia życie hacerowi który po jakimś czasie

i tak dojdzie jakie passy były wpisywane. Ze wszystkiego należy kożystać umiejętnie - samo kożystanie przed niczym nie chroni. Tak czy inaczej uważam że

nikt o zdrowych zmysłach podczas czytania logu stworznego przez keylogger po pierwsze nie odnalazł by loginu i hasla zaszyfrowanego przez ten program

a po drogie nikt normalny nie probowal by tego rozszyfrować.

P.S. Przy pierwszym uruchomieniu najprawdopodobniej pojawi się błąd związany z aplikacją Xer.exe, która szuka pliku konfiguracyjnego,

ktorego podczas pierwszego uruchomienia poprostu nie ma, zostaje on stworzony puźniej dlatego potem nie powinno być już problemu.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...