Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SilentiumPC Gladius M45W Pure Black, wentylatory

Xcmer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, komputer wrócił od salonu gdzie mi go składali, lecz widzę że wentylatory z obudowy działają lecz w biosie ich nie wykrywa, czyli nie są do końca podpięte.

Moje pytanie, czy jeśli były by podpięte do płyty głównej, działały by inaczej? Czy po prostu były by tylko wykrywalne w biosie.

Jeśli coś to zmienia, gdzie je dokładnie podłączyć, w jakie dokładnie wejście.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Wszystko jest zalezne od plyty, czy plyta ma wejscia opslugiwane przez bios i ktore to sa wejscia.

Opublikowano

Płyta to Asus z170 pro gaming. Otwieralem obudowę i wiazka od wentylatorów jest podpięta do zasilacza, kontrolera prędkości wiatraków, oraz zwisa nie podpięty kabelek. I nie wiem czy coś się stanie jak go nie podłącze, czy po prostu po podłączeniu tylko w biosie pokazana prędkość wentylatorów będzie. Chodzi mi o to czy komputer automatycznie prędkość ustawiać będzie czy zmiana prędkości odbywa się tylko na suwakach obudowy.

Opublikowano

Jak jest podłączony do zasilacza to jak ma być w ogóle wentyl odczytywany w BIOS'ie?

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

na wiązce są 3 wejścia, 1 do zasilacza, drugi do kontrolowania prędkości wirowania na obudowie i trzecie takie małe nie podłączone w ogóle. Chciałem zapytać gdzie to podłączyć by było w biosie widoczne, oraz czy to podłączenie coś zmieni czy nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...